Po 30 minutach testów wczoraj w nocy:
- program działa elegancko systemowo, czyli odpalony na wypasionej A4000 z GFX, Mediatorami, PPC i na A1200 z 030 ładnie zamyka system i odpala się bez problemów, nie ma problemów z prędkością działania (np za szybko etc), nie trzeba nic wyłączać CACHE, stos TCP-IP.
- prędkość na wyżej wspomnianych konfiguracjach jest SUPER

Naprawdę czuć, że nasz statek porusza się z dużą dokładnością i responsywnością więc wydaje mi się, że te 50 FPSów przynajmniej dla głównego "bohatera" jest.
Nie wiem jaka dokładnie jest wielkość ekranu gry, ale widać, że obszar wyświetlany jest lekko zwężony po bokach w pionie

Dzisiaj jak zdążę to sprawdzę na A1200 z FASTEM czy dalej jest tak dobrze.
- grafika jest dobra ale niedopracowana (o czym się rozpisywaliśmy w innym miejscu).
Na ekranie LCD kłują w oczy wystające piksele (brak jakiegokolwiek antyaliasingu) i ostre przejścia kolorów/ mała ilość kolorów na obiektach.
Na CRTku wygląda to znacznie lepiej, ale gdyby pomógł ktoś z zmysłem artystycznym (myślę, że zwykłe przeskalowanie i redukcja kolorów to za mało) to efekt końcowy z pewnością byłby dużo lepszy
- świetnie prezentuje się efekt dwuwarstwowego animowanego tła, szczególnie w momencie opadania/ loty statkiem w dół pod czas walki z boosem na końcu pierwszej planszy
PODGLĄD
- na ekranie dużo się dzieje i nie ma nudy, ani spowolnień podczas rozgrywki

- muzyka na ekranie tytułowym jest nawet przyjemna, pod czas rozrywki brzmi to już różnie, szczególnie w połączeniu z "charczącymi" odgłosami/SFX z gry (np strzelanie w nocy kiedy nie mogłem dać głośno dźwięku sprawiało, że zacząłem się zastanawiać czy nie mam popsutych głośników- poważnie

)
Ogólnie dobre, pierwsze wrażenie psują, moim zdaniem niedopracowania graficzno/muzyczne, ale równie dobrze może to być kwestia stylu i gustu, myślę, że jeśli gra wciągnie gracza, to z czasem przestanie on na to zwracać większą uwagę
Ostatnia aktualizacja: 13.10.2023 10:35:30 przez BULI