[#6]
Re: Reaktywacja Amigazinu - Amiga Gamer
@Naymar,
post #1
Witam, napiszę tu, bo na forum owe na razie nie mam potrzeby się wlogowywać. Więc tak.. będę jeździł trochę, ale nie miejcie mi tego za złe, to moje zdanie i mam nadzieję, że jeśli nie wyjdzie redakcji bokiem, to przyczyni się do konstruktywnej pracy.
Na pierwszy rzut oka, mało bardzo w zawartości, schematycznie trochę, tu wstępniak, tu stopka, coś jak większość zinów, bez ciekawych rozwiązań. Znowu popatrzeć trzeba, że zin oglądają także ludzie na Amigach więc i na IBrowse - a tutaj razi kodowanie znaku cudzysłowia, u mnie jest to kwadrat. Poza tym.. gratuluję pomysłu, bardzo lubię takie inicjatywy i na pewno będę śledził Wasze kolejne numery. Podobają mi się "bonusowe" wstawki graficzne dookoła z hasłami ("wujek Sam radzi").
Ogólnie, trochę za dużo nostalgii a za mało czegoś "nowego", nazwijmy to. Jak taki mądry jestem to niech Wam sam coś zaproponuję i napiszę, co nie? To fakt. Nie mam za bardzo konkretnych pomysłów akurat jeżeli chodzi o Amigę. Ale nasunęło mi się, że może jakiś instruktaż o podłączeniu c64 do Amigi, wywiad z kimś, kto pisze obecnie jakąś grę pod/na Amidze (a przecież takich osób jest trochi), a może jakiś felieton na temat tego, jak napisać grę od strony merytorycznej, np: czy nowa gra tekstowa ma szanse powodzenia dziś, jeżeli nawet nie, można próbować problem ugryźć. Proponuję zamieszczać też proste, ale ciekawe gry napisane w javascript, logiczne, mogą być zabawne.
To wszystko koncepcje, nie powiem, że sam wciągnąłbym się w to by pomóc Wam, jednakże prowadzę inny projekt, absorbujący, a tak naprawdę jest ich conajmniej dwa. Więcej pod spodem :). Tak więc chętnie bym pomógł, możliwe, że nawet to zrobię o ile taka pomoc będzie Wam przydatna :). Pozdrawiam z tego miejsca i życzę nieustającego uczucia świeżości w wydawaniu kolejnych Amiga Gamer'ów!!