[#1] Reaktywacja Amigazinu - Amiga Gamer
Witam serdecznie wszystkich forumowiczów :D

Z radością pragnę poinformować, że właśnie ukazał się pierwszy numer reaktywowanego zinu o grach na Amigę - Amiga Gamer (dawniej Amigazin).

Amigazin nie cieszył się zbyt dobrą sławą, ale już teraz słychać głosy, że nic oprócz naczelnego i tematu tych zinów nie łączy. A jak jest naprawdę

Proszę o skomentowanie na naszym forum, podzielenie się sugestiami i uwagami, no i ewentualnie o pochwalenie naszej pracy :D

http://amiga.lua.pl

http://amiga.lua.pl/forum

[#2] Re: Reaktywacja Amigazinu - Amiga Gamer

@Naymar, post #1

Odświeżam :)

[#3] Re: Reaktywacja Amigazinu - Amiga Gamer

@Naymar, post #2

a po co?
[#4] Re: Reaktywacja Amigazinu - Amiga Gamer

@Naymar, post #2

Pierwszy rzut oka i literówki:

NAYMAR
Ojciec Dyrekror Założyciel

poza tym gratuluje wytrwałości =)

[#5] Re: Reaktywacja Amigazinu - Amiga Gamer

@Naymar, post #1

Fajne.

Ale to co teraz najbardziej jest w cenie to piekielnie interesująca publicystyka. :) W to inwestujcie i będzie sukces. :]

[#6] Re: Reaktywacja Amigazinu - Amiga Gamer

@Naymar, post #1

Witam, napiszę tu, bo na forum owe na razie nie mam potrzeby się wlogowywać. Więc tak.. będę jeździł trochę, ale nie miejcie mi tego za złe, to moje zdanie i mam nadzieję, że jeśli nie wyjdzie redakcji bokiem, to przyczyni się do konstruktywnej pracy.

Na pierwszy rzut oka, mało bardzo w zawartości, schematycznie trochę, tu wstępniak, tu stopka, coś jak większość zinów, bez ciekawych rozwiązań. Znowu popatrzeć trzeba, że zin oglądają także ludzie na Amigach więc i na IBrowse - a tutaj razi kodowanie znaku cudzysłowia, u mnie jest to kwadrat. Poza tym.. gratuluję pomysłu, bardzo lubię takie inicjatywy i na pewno będę śledził Wasze kolejne numery. Podobają mi się "bonusowe" wstawki graficzne dookoła z hasłami ("wujek Sam radzi").

Ogólnie, trochę za dużo nostalgii a za mało czegoś "nowego", nazwijmy to. Jak taki mądry jestem to niech Wam sam coś zaproponuję i napiszę, co nie? To fakt. Nie mam za bardzo konkretnych pomysłów akurat jeżeli chodzi o Amigę. Ale nasunęło mi się, że może jakiś instruktaż o podłączeniu c64 do Amigi, wywiad z kimś, kto pisze obecnie jakąś grę pod/na Amidze (a przecież takich osób jest trochi), a może jakiś felieton na temat tego, jak napisać grę od strony merytorycznej, np: czy nowa gra tekstowa ma szanse powodzenia dziś, jeżeli nawet nie, można próbować problem ugryźć. Proponuję zamieszczać też proste, ale ciekawe gry napisane w javascript, logiczne, mogą być zabawne.

To wszystko koncepcje, nie powiem, że sam wciągnąłbym się w to by pomóc Wam, jednakże prowadzę inny projekt, absorbujący, a tak naprawdę jest ich conajmniej dwa. Więcej pod spodem :). Tak więc chętnie bym pomógł, możliwe, że nawet to zrobię o ile taka pomoc będzie Wam przydatna :). Pozdrawiam z tego miejsca i życzę nieustającego uczucia świeżości w wydawaniu kolejnych Amiga Gamer'ów!!

[#7] Re: Reaktywacja Amigazinu - Amiga Gamer

@BagoZonde, post #6

Wiesz, mogę pochwalić się tym, że w numerze 2 będzie więcej tekstów i kilka zmian w layoucie i zawartości. A zdania co do wyglądu są podzielone... Jedni mówią, że zbyt schematyczny, a inni, że prosty jest bardzo dobry, dlatego, że nie odrywa zbyt wzroku od tekstu... Ja sam nie wiem jak jest lepiej... Oczywiście postaramy się ulepszać wraz z każdym numerem.

Niestety istnieje podstawowy problem. Mamy 3-osobowy skład i jednego zadeklarowanego współpracownika. Więc samo przez się wiadomo, że jest problem z ilością materiału...

Może znajdzie się ktoś chętny?

[#8] Re: Reaktywacja Amigazinu - Amiga Gamer

@Naymar, post #7

A planujecie jakiś termin na nexte numeur?

[#9] Re: Reaktywacja Amigazinu - Amiga Gamer

@BagoZonde, post #8

Deadline 6 luty, więc numer wyjdzie 7 :)

To chyba będzie już stały termin na ukazywanie się AG

[#10] Re: Reaktywacja Amigazinu - Amiga Gamer

@Naymar, post #9

Waw, to już niedługo :). Mam pewne doświadczenie z netowymi zinami, sam ciągnąłem jeden przez bodajże 5 numerów co miesiąc, ale było ciężko choć było nas pare osób ale i treść inna. Teraz "wydajemy się" raz na rok w 32 stronach plus różne projekty dookoła, heh. A propos Amiga Gamer'a, może co kiedy skrobnę, nie mówię NIE :P.

P.S. Deadline.. hhmmm.. Lifeline brzmi lepiej :PP

[#11] Re: Reaktywacja Amigazinu - Amiga Gamer

@Naymar, post #9

Proszę Cię... Jeszcze nie było na świecie zinu, który dotrzymałby terminu. ;]

[#12] Re: Reaktywacja Amigazinu - Amiga Gamer

@Kokos, post #11

Hehe... Możliwe. Mam nadzieję, że się uda. Na początku to głupio by było spalić ;)

Wiecie, niewiele ludzi to i niewiele tekstów, a co z tym idzie niewiele trzeba ich poganiać :D

[#13] Re: Reaktywacja Amigazinu - Amiga Gamer

@Naymar, post #1

heh, niezle, stalem sie medialny :)

[#14] Re: Reaktywacja Amigazinu - Amiga Gamer

@Naymar, post #12

Dwa czynniki wpływają na żywotność zinów i wszyscy o tym wiedzą: aktywność czytelników czyli odbiór (liczniki wejść, mejle, propozycje współpracy, krytyka, pomysły, jakikolwiek szum wokoło, dobre opinie) oraz ilość osób w składzie a co za tym idzie, także ich produktywność.

Tego Wam życzę!!

[#15] Re: Reaktywacja Amigazinu - Amiga Gamer

@Koyot1222, post #13

Ekhm? W jaki sposób TY się stałeś medialny? :D

[#16] Re: Reaktywacja Amigazinu - Amiga Gamer

@Naymar, post #15

Bo jest Super Frogiem, nawet w gazetach o nim piszou :)

[#17] Re: Reaktywacja Amigazinu - Amiga Gamer

@Naymar, post #15

Stał się medialny, bo zamieściłeś jego tapetę...
Klik

P.S. Po twojej odpowiedzi na post 14 sądzę że Koyot1222 nie wiedział że jego
dzieło jest publikowane bez jego zgody/potwierdzenia.

Generalnie cały zin jest WYJ@%!Y :)
Szata graficzna stoi na wysokim poziomie.
Życzę wam żeby wasz zin nie padł tak szybko jak ostatni :P.

P.S.2 Naymar już po szkole czy ferie się zaczęły ;>

Ostatnia modyfikacja: 25.01.08 16:03
[#18] Re: Reaktywacja Amigazinu - Amiga Gamer

@arti4-92, post #17

Dzięki :)

Faktycznie, chociaż nie wiedziałem, że to jego dzieło ;)
Wyszukałem je w Googlach jako "Superfrog Tapeta" :D

Ja jeszcze przed feriami niestety

P.S. Arti, a co byś powiedział na ponowne wstąpienie do redakcji Sam widzisz, że teraz jest dobrze :D

[#19] Re: Reaktywacja Amigazinu - Amiga Gamer

@Naymar, post #18

Naymar : "Wyszukałem je w Googlach jako "Superfrog Tapeta"

Ciekawe bo tez pogooglowalem i jakos nie znalazlem...

Nastepnym razem zglos sie do mnie to dam ci lepszy jakosciowo obrazek niz ten ktory zamiesciles :D

Ostatnia modyfikacja: 25.01.08 18:24
[#20] Re: Reaktywacja Amigazinu - Amiga Gamer

@Koyot1222, post #19

a jednak :)

Wpisz sobie "Superfrog Wallpaper" ;)

[#21] Re: Reaktywacja Amigazinu - Amiga Gamer

@Naymar, post #20

a jednak... dalej nic...

[#22] Re: Reaktywacja Amigazinu - Amiga Gamer

@Koyot1222, post #21

[#23] Re: Reaktywacja Amigazinu - Amiga Gamer

@Naymar, post #22

http://img88.imageshack.us/img88/1104/clipboardcopyxm8.jpg

... OK

[#24] Re: Reaktywacja Amigazinu - Amiga Gamer

@Koyot1222, post #23

KLIK
:) OK

Ostatnia modyfikacja: 27.01.08 17:22
[#25] Re: Reaktywacja Amigazinu - Amiga Gamer

@Naymar, post #1

Właśnie ukazał się numer drugi Amiga Gamera (# 02). Proszę o skomentowanie, podzielenie się uwagami, ewentualne zmieszanie z błotem. Pozdrawiam :)

[#26] Re: Reaktywacja Amigazinu - Amiga Gamer

@Naymar, post #25

Na pewno należy się pochwała za wytrwałość.

Tylko nie specjalnie rozumiem, dlaczego minusem gry P.P. Hammer jest niby to, że nie działa z A1200 gdy działa (i nie mówię tu o WHDLoad tylko o łatkach, czy chociażby 'Early Startup Menu')
[#27] Re: Reaktywacja Amigazinu - Amiga Gamer

@ppill, post #26

Naymar:
Twoja Amiga Rulez, a i zapomniał bym dodać, bardzo przystojny z ciebie facet :D.

P.S. Z niecierpliwością czekam na kolejne zdjęcia(twoje oczywiście :P) drunk
Zapomniał bym o kolejce kamikadze ;)

[#28] Re: Reaktywacja Amigazinu - Amiga Gamer

@ppill, post #26

Zapewne Loganowi chodziło o to, że nie działa na 'gołej' A1200, a początkujący użytkownik raczej nie zainstaluje sobie łatki na system.

Arti4-92 - Eee... Dzięki, ale żeby tak od razu te rzeczy

[#29] Re: Reaktywacja Amigazinu - Amiga Gamer

@Naymar, post #28

Nie znasz się :P

[#30] Re: Reaktywacja Amigazinu - Amiga Gamer

@arti4-92, post #29

Na czym się nie znam :P

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem