[#1]
Master i Slave na taśmie 44
Hej... w A1200 postanowiłem zrezygnować z karty CF na rzecz 2.5" HDD. Jednak pomysł wyprowadzonego na zewnątrz adaptera CF (jako Slave) spodobał mi się. Amigakit ma coś takiego w ofercie:
https://amigakit.amiga.store/a1200-compact-flash-back-plate-adapter-p-1216.html
Skontaktowałem się ze sprzedawcą z allegro, który oferuje długą taśmę z adapterem i zapytałem czy nie może wykonać takiej z dodatkowym (trzecim) konektorem na dysk Master. Odpowiedź była twierdząca ale ów sprzedawca zleca zaciskanie do jakiejś firmy bo jemu to czesto nie wychodziło. OK, też kiedyś spróbowałem i mi nie wyszło

Po kilku dniach dostałem info, że taśmy są gotowe i oba konektory działają ale w skrócie cytuję:
karta SD z WB3.9 startuje z Master lub Slave (tzn. konektory OK). Po włożeniu drugiego adaptera i ustawienia go jako Slave, karta SD (Master) nie startuje. Zamiana miejscami nie pomaga. Start z dyskietki, HDTools widzi dwie karty ale tej z CF nie chce ustawić, pojawia się coś z "full".
Postanowiłem spróbować ale taśma będzie u mnie dopiero za dwa dni. W międzyczasie chciałem dopytać.
Sama idea chyba jest OK? Skoro ma to Amigakit i w A4000 mam to na taśmie 40 żyłowej?
Czy to wygląda na kapryśność kart SD/CF w Ami czy jakiś błąd w konfiguracji, coś mi umyka?