Forum » PPA
[#31] Re: Okrągła rocznica

@kubaslonka, post #30

No właśnie nie wiem o czym.

O pieniactwie chyba już.
[#32] Re: Okrągła rocznica

@_DiskDoctor_, post #31

Przez około 8 lat jak jestem tu zalogowany (wcześniej zerkałem tylko) było wiele próśb o zmianę i usprawnienia w budowie forum.
Do tego dochodzi odpływanie większości użytkowników w wypowiedziach, nietrzymanie się głównego wątku, traktowanie jednych użytkowników lepiej…

Dla niektórych PPA to syndrom sztokholmski gdzie wracają albo dla zabawy albo rzeczywiście po pomoc.
1
[#33] Re: Okrągła rocznica

@kubaslonka, post #32

Przestań szkalować PPA!

Chciałbym, żeby pozostałe wątki na forum były tak pilnowane i posprzątane jak temat Jumpa, chociaż i tam już robi się temat o podatkach.

Ostatnia aktualizacja: 16.07.2024 12:21:08 przez _tBn_
[#34] Re: Okrągła rocznica

@_tBn_, post #33

Chciałbym, żeby pozostałe wątki na forum były tak pilnowane i posprzątane jak temat Jumpa, chociaż i tam już robi się temat o podatkach.

Bo każde dziecko wie że “sprzątanie” ogólno dostępnych forów internetowych (szczególnie hobbystycznych) to walka z wiatrakami…

…co co po nie którym nie przrszkadza w tym, aby robić to z wielką pasją!
[#35] Re: Okrągła rocznica

@vimothep, post #12

Co prawda to strona amiga.com.pl już jest jako archiwalna i to nie cała, to znalazłem swój ślad. szeroki uśmiech

Patrząc na datę założenia konta na allegro, to widnieje tam iż jestem od 21 lat, 11 miesięcy, 9 dni (idąc tokiem myśli jak waldiamiga) to zakładałem konto na PPA wcześniej. Konto na Allegro zakładałem w celu zakupu gratów ,,chyba,, do Amigi - nie pamiętam już, stary jestem.
[#36] Re: Okrągła rocznica

@vimothep, post #35

...w tym momencie stwierdzamy mocno i stanowczo. Parówkowym skrytożercom, mówimy nie!
[#37] Re: Okrągła rocznica

@wali7, post #1

Mój najstarszy post jest z listopada 2004 r. Prawie 20 lat temu. Na pewno wcześniej pisałem dla PPA artykuły o grach (2001) - w Strefie Gier najwcześniejsze są niby z 2005 r., bo wtedy była jakaś zmiana serwera i starsze teksty dostały nową datę.
[#38] Re: Okrągła rocznica

@wali7, post #1

U mnie stuknęła 18tka cztery miesiące temu ale wydaje mi się, że PPA czytałem dużo wcześniej. Niestety, nie ma w profilu daty założenia konta więc trudno powiedzieć. Czas szybko zapitala tylko jednym włosów ubywa a innym przybywa.. tych siwych Przed PPA to czytywałem grupy dyskusyjne o amidze

Ostatnia aktualizacja: 16.07.2024 15:48:58 przez Madman
[#39] Re: Okrągła rocznica

@PopoCop, post #37

Jaka piękna wtedy była "wejściówka" ...
https://web.archive.org/web/20020405133518/http://www.ppa.ltd.pl/
2
[#40] Re: Okrągła rocznica

@wali7, post #1

17,5 tak jakoś powinno być podobnie jak Allegro. W sumie 3 nicki przez ten czas, ostatni to połączenie 2 wcześniejszych.
[#41] Re: Okrągła rocznica

@wali7, post #1

PPA silne jest , dla mnie głównie pracą zaangażowanych w serwis, no i nami - userami, wiernymi przez lata.

Na pewno rejestrowałem się wcześniej, niż napisałem pierwszego posta. Stawiam na 2002, ale nie mam jak tego potwierdzić. Jak spora grupa z nas, latami siedziałem na ACP i liście dyskusyjnej AmigaPL, trochę na IRCu. Gdy ACP zaczęło umierać PPA zostało głównym źródłem newsów i amigowego życia sieciowego.

Pamiętam jeszcze i webarchive coś znajduje, że rejestrowałem się na www.ppa.prv.pl, domeny ltd.pl nie pamiętałem.

W każdym razie, życzę Wszystkim Szanownym Userom kolejnych udanych 20 lat z PPA.PL! Oby nam się!
1
[#42] Re: Okrągła rocznica

@Skotos, post #41

Ciekawe czy istnieje możliwość sprawdzenia daty rejestracji danego konta? Na logikę taka informacja powinna być w bazie danych.
1
[#43] Re: Okrągła rocznica

@Madman, post #38

Przed PPA to czytywałem grupy dyskusyjne o amidze

A ja nabijałem licznik w TPSA siedząc na ircu na #amigapl
Są tu jacyś bywalcy?
[#44] Re: Okrągła rocznica

@wali7, post #42

Na logikę taka informacja powinna być w bazie danych.
Służyłaby jedynie zaspokojeniu ciekawości, więc na logikę nie musi być w bazie.
1
[#45] Re: Okrągła rocznica

@wali7, post #42

U mnie na koncie pojawia się data rejestracji. Myślałem ze inni wyłączyli żeby nie było widać jacy są starzy ;).
1
[#46] Re: Okrągła rocznica

@Krashan, post #44

Niekoniecznie, do wielu celów mogłaby się przydać. Skoro jest tam np. opcjonalnie miejsce zamieszkania.
Równie dobrze możesz twierdzić że zapisywanie nazwy użytkownika w bazie danych to także zaspokojenie ciekawości. Klawiatura wszystko przyjmie.
2
[#47] Re: Okrągła rocznica

@wali7, post #1

Mój pierwszy post pojawł się 22.10.2003. Wzruszyłem się, jak go teraz przeczytałem.
1
[#48] Re: Okrągła rocznica

@wali7, post #1

Moja obecność na PPA jest od tegorocznej wiosny pełnoletnia

Ostatnia aktualizacja: 17.07.2024 07:06:00 przez Jacques
[#49] Re: Okrągła rocznica

@Jacques, post #48

Ja pamiętam, że długo byłem tylko "READ ONLY" na PPA, chociaż temat PPA znałem u źródła, prosto od SirLeo i później Gumboy'a.
No i oczywiście przed PPA a później równolegle obowiązkowo było amiga.com.pl ok, racja
1
[#50] Re: Okrągła rocznica

@BULI, post #49

Też jakoś tak mi się wydaje, że zarejestrowałem się kilka miesięcy wcześniej niż napisałem po raz pierwszy, no chyba, że forum coś zapomniało
[#51] Re: Okrągła rocznica

@wali7, post #46

Równie dobrze możesz twierdzić że zapisywanie nazwy użytkownika w bazie danych to także zaspokojenie ciekawości.
Nie mogę równie dobrze, ponieważ wtedy nie zadziała jedna z podstawowych funkcji forum, to jest konta użytkowników. Brak zapisanej w bazie daty założenia konta żadnej funkcji nie ogranicza.
1
[#52] Re: Okrągła rocznica

@Krashan, post #51

Jak to nie zadziała. Przecież pamiętasz co napisałeś, rozpoznasz. Trochę wiary w siebie.
[#53] Re: Okrągła rocznica

@wali7, post #1

To ja podobnie, bo według historii w tym roku minęło 21 lat od pierwszego posta. Pisałem w nim coś o TurboPrincie i PageStreamie 4:
https://www.ppa.pl/forum/amiga/85/turbo-print#m524

Z tego co widzę to był post z jednego z najsmutniejszych okresów w amigowaniu. Wtedy przez jakieś 2-3 miesiące prawie nie miałem Amigi, bo BlizzardPPC się zepsuł i pojechał do Amigo, a stamtąd do naprawy do DCE (w Niemczech). No a jak nie było Blizzarda to nie dało się wsadzić BVision3D ani RAMu. Miałem więc gołą A1200 z HDD, CD-RW, FastATA, FlickerFixer, stacją HD, stałym łączem, kartą sieciową PCMCIA, monitorem SVGA MultiSync, drukarką Epson 460, w E/Boxie i z FG24plus z PCMCIA Interface. szeroki uśmiech Bezsensowna konfiguracja - niby masa sprzętu, a nic nie można na tym zrobić . Przygotowałem sobie nawet UAE na ten czas. Niby była tam karta graficzna ale to tak średnio działało na Duronie 750MHz, który gdzieś tam wtedy z boku stał w domu. Brak Amigi przedłużał się, więc później przygotowałem sobie inny startup-sequence, który odpalał bardzo odchudzony system i czegoś takiego używałem, bo powoli dostawałem świra.

Ostatnia aktualizacja: 17.07.2024 09:55:50 przez MDW
3
[#54] Re: Okrągła rocznica

@MDW, post #53

Tak się zapytam starych forumowych pierników, czy był kiedyś licznik odwiedzin, dzienny i całościowy?
[#55] Re: Okrągła rocznica

@koczis, post #54

Tak, był.
5
Forum » PPA
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem