[#9]
Re: obudowa amigi 1200 desktop modyfikacja
@KrisbA,
post #8
Ja także po szpachlowaniu mam zamiar pomalować obudowę na czarny mat oraz wymienić klawisze na te za CDTV.
Dość dużo czasu zajęło mi przystosowanie tylnego panela z obudowa po A1200 do obudowy A500, dlatego że mam małe modyfikacje gniazd na płycie.
wali7
Z tych samych powodów podmieniam obudowę (większa i zawsze podobała mi sie bardziej A500 niż A1200).
Powiedz mi jak chcesz podłączyć klawiaturę z A500 do płyty z A1200. Przecież kontroler klawiatur w A500 jest w klawiaturze(trochę masło maślane :D), a w A1200 na płycie. Trochę nie potrafię sobie tego wyobrazić lub moja wiedza jest za mała.
Ja kombinuję teraz jak zmieścić obok siebie stację dyskietek i BPPC ze sterczącą pod katem pamięcią (chyba poszukam pionowego gniazda SIMM i je wymienię).
Napęd będę miał jak w artykule z PPA z lewej strony Amigi, ale wstawię tam nagrywarkę slot-in (bez tacki). Myślałem, że uda mi się zmieścić CD-ROM pod stację dyskietek, ale z powodu kolizji z płyta Amigi porzuciłem to rozwiązanie. Po przeróbkach tylnego panelu płyta uciekła mi trochę do góry ( to wpływa w dużej mierze na wspomniana kolizję). Jednak nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło. Do góry podniosła się tez nieco BPPC, co ułatwi mi chłodzenie procków.
Inspiracją dla moich przeróbek było zdjęcie zamieszczone w 19 numerze "Total Amiga". Przedstawiało ono wizualizację czarnej Amigi Fantasy. Wizualizacja wykonana przez Marko Hirva około 1998 roku.
Nad przeróbkami pracuję już ponad rok :( (chroniczny brak czasu).