@Daclaw,
post #15
Ten schemat jest rzeczywiście bardzo prosty (jeżeli mamy na mysli ten sam projekt), ale ma jedną zasadniczą wadę - nie jest autobootowalny. Może gdyby ktoś dorobił do tego obsługę autoconfigu i bootrom ze sterownikiem...
Z autobootowalnych jest dosyć duży projekt kontrolera IDE, rozszerzenia fastu do 8 MB i kicka3.0, z tym że on musi mieć w romach obraz 3.0 z A1200 (jest cały opis zrzucenia do pliku i podzielenia tego na dwa obrazy... nawet mam już romy zaprogramowane pod ten projekt), wtedy bootuje poprzez oryginalny scsi.device. Mankament jest jeden - to działa tylko jako całość - czyli nie da się uzywać ide bez kicka3.0.
Znalazłem za to w sieci opis autobootowalnego kontrolera do A500 z OS1.3, z obrazami romów i programem dla mikrokontrolera na nim... ale bez schematu, tylko ze zdjęciami płytki prototypu (jak to bywa w takich przypadkach, część płytki popatchowana drutami, a część układu a'la pająk, do tego miejscami zdjęcie średnio wyraźne). Jeśli ktoś miałby wystarczająco dużo umiejętności i czasu, to pewnie mógłby ten projekt uruchomić. Ja nie :)
Ostatnia modyfikacja: 14.03.08 13:09