[#20]
Re: Uruchominie MacMini G4
@jargo,
post #19
Dziękuje jeszcze raz za pomoc, system zainstalowany, działa bez problemów i w czasie przerwy świątecznej miałem trochę czasu, żeby potestować.
Na początek zabrałem się za demka, jestem mile zaskoczony, że na MorphOS'a takowe wychodzą, mimo że nie jest tego dużo. Ściągnąłem paczkę demek, zaskoczyło mnie też to, że znajdują się tam dema na WOS i PUP, które też działają, chociaż nie wszystkie z tej paczki udało mi się uruchomić. Niestety dwa dema MAWI na Pegasosa, które najlepiej się zapowiadały nie odpaliły się poprawnie, jedno rzucił błędem przy uruchomieniu, a drugie uruchomiło się w złej rozdzielczości (chociaż można było obejrzeć). Tym bardziej zaskoczyło mnie to, że znalazły się w paczce trzy dema pod OS4, z czego dwa ruszyły. Dema systemowe pod 68k też elegancko śmigały.
Potem zacząłem ściągać kolejne demka na własną rękę i tu już niestety nie było tak kolorowo, bo chyba żadne demo z poza tego pakietu pod WOS/PUP nie działały prawidłowo.
Z gierek potestowałem na razie WIpeout2097 no i o ile chodzi on super płynnie nawet na 1280x1024 to niestety bardzo szybko się wiesza. Ale z jego stabilnością mam też problem na ApocalypsePPC przy rozdzielczości 640x480 po dłuższej grze.
W miarę wolnego czasu dalej będę testował ten system, ale reasumując jestem pod wrażeniem kompatybilności (chociaż ograniczonej), dopracowania, no i oczywiście Amigowego klimatu systemu.