[#7]
Re: Rozbudowa amigi pod kątem gier z HD
@APC74,
post #5
Potwierdzam, nie ma niczego lepszego jak Blizzard IV 1230 taktowany 50MHz do tego typu gier. Gdybyś chciał pograć w jakiś FPS, to już może być leciwie. Przykładowo Doom na Amigę, Heretic chodzą w miarę przyzwoicie pod 030 ale NemacIV chodzi bardzo dobrze, Alien Breed 3dII też, Gloom -> nawet na okienku WB jest całkiem całkiem. Co do RTS-ów, na przykład Exodus, na 030 jest tak sobie, gdy jest dużo jednostek na obszarze. Oczywiście do tego wszystkiego potrzebne jest trochę RAMu, przyzwoicie 32MB wystarczy. Ale do gier "vintage" odpalanych przez WHDLoad taka dopałka jest bardzo wygodna. A i można zawsze sobie Kickstart 3.1 przy starcie wkopać i nawet system będzie chodził świetnie :) - piszę o tym jakby miały Ci się kiedyś same gry "przejeść" i chciałbyś wygodnie poużywać sobie Workbencha :). Nawet Colonization szybciej chodzi a kreowanie świata na początku trwa o wiele wiele krócej :). Trudno było mi się rozstać z tą kartą Blizzard, działała doskonale, bez zwiech, system zawsze startował od razu, można spokojnie bez chłodzenia używać tej karty przez całą dobę, zresztą defaultowo wiatraków w niej się nie montuje. Teraz mam Apollo 040/40, trochę problematyczne czasem, ale generalnie przesiadka zauważalna :).
Co do możliwych problemów w uruchamianiu gier pod WHDLoad na 040 niezauważyłem niczego niepokojącego, choć przyznać muszę, że bardzo mało gram, więc ciężko mi powiedzieć jaki jess stan faktyczny.
Ostatnia modyfikacja: 08.05.08 11:39