Forum » PPA
[#1] Igmur i dostep z UK
Hej hej, jestem w UK i niestety od konca zeszlego roku wszystkie obrazki szerowane przez Igmur mi sie nie pokazuja z powodu zmiany w Igmur.

Czy jest szansa zeby do PPA dodac jakis inny serwis ktory nie banuje dostepu z nie-EU jako alternatywe?

Ostatnia aktualizacja: 24.02.2026 00:32:13 przez kane
1
[#2] Re: Igmur i dostep z UK

@kane, post #1

A VPN tego nie ominie? W przegladarce opera jest darmowy.. A swoją drogą to z jakiego powodu zablokowali tam dostep?
2
[#3] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Igmur i dostep z UK
[#4] Re: Igmur i dostep z UK

@kane, post #1

Na PPA nie ma żadnego serwisu do obsługi obrazków. To użytkownik sam gdzieś obrazek umieszcza i wprowadzając wpis na forum wprowadza do niego odnośnik. Nie mamy na to wpływu.

Ostatnia aktualizacja: 24.02.2026 07:17:56 przez mailman
4
[#5] Re: Igmur i dostep z UK

@kane, post #1

https://www.ppa.pl/forum/hyde-park/48449/imgur-com-niedostepny-z-uk#m854714

Tu masz rozwiązanie w ostatnim poście
1
[#6] Re: Igmur i dostep z UK

@Mirq, post #5

Dziekuje. VPN oczywiscie dziala, choc to niewygodne. No I faktycznie PPA nir ma wplywu na to gdzie ludzie umieszczaja obrazki. Trudno.

Powod? Nie wiem ale to nie UK (w przeciwienstwie do wypowiedzi wyżej ktora miałem nadzieje moderatorzy zauwaza) ale Igmur. Moze byc GDPR i/albo kwestia ze nie jestesmy juz w EU.
1
[#7] Re: Igmur i dostep z UK

@kane, post #6

Poczytaj np tutaj.
Ten serwis jest traktowany jak serwis dla dorosłych, a brytyjski rząd postanowił "chronić dzieci" (nie szpiegować dorosłych) przed treściami dla dorosłych. Imgur olał spełnianie warunków i wprowadził geoblokadę.

Ostatnia aktualizacja: 18.03.2026 14:18:05 przez SimonGK
[#8] Re: Igmur i dostep z UK

@SimonGK, post #7

Tutaj jest patent jak oglądać takie obrazki:
https://www.ppa.pl/forum/hyde-park/48449/imgur-com-niedostepny-z-uk#m854710

Niestety na wklejanie ich z UK przez imgur to takiego patentu bez VPN nie ma.
[#9] Re: Igmur i dostep z UK

@ZorrO, post #8

No to na Wayfarerze juz sie naogladalem
[#10] Re: Igmur i dostep z UK

@SimonGK, post #7

Ponoć w UK prężnie też się rozwija minsterstwo prawdy. Wszystko w imię "dobra wspólnego" (nie cenzury).
[#11] Re: Igmur i dostep z UK

@amikoksu, post #10

Aktualnie to ministerstwo w ramach walki z epidemią bierze się za "dobrowolne" szczepienia studentów. Titanik nabiera prędkości i muzyka gra.
Forum » PPA
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem