[#15]
Re: Sterownik do nagrywarki Teac CD-W58E
@DiloN,
post #1
Witam ponownie!
Problem rozwiązany:
Problemem (głównym) były sterowniki z MakeCD. Po włożeniu nagrywarki do ami sprawdziłem chyba wszystkie wersje, które były umieszczane na płytach MACD, ACS, a nawet z oficjalnej strony programu.
Zworki - 100% OK. Zresztą kontroler standardowy, bez rozdzielaczy 4xIDE, więc po prostu nagrywarka musiała być na slave i koniec.
Tutaj z odsieczą przybył 11MASTEr, który podesłał mi swoją, spolszczoną wersję. Rozpakowałem, uruchomiłem, wrzuciłem serial ze strony MakeCD, zmieniłem prędkości i ustawiłem wszystko na a4000_atapi.device i jazda - napęd odczytał, że ma wsadzoną czystą płytę RW. Klikam wypalenie płyty - reset Ami...WB się wczytał, ale... już nie chciał się zamontować napęd CD0 - przy każdej próbie Ami się zamrażała - po którymś razie zmieniłem cd na swój stary cd-rom x8 i udało się zamontować CD0. Wrzucam z powrotem na nagrywarkę i ... wypala ISO, aż miło! Niestety próba stworzenia image'u ISO kończy się komunikatem "%&$) error". Poradziłem sobie z tym tak, że image ISO tworzę na wersji, która jest do ściągnięcia z neta, a wypalam na tym od 11MASTER'a.
Spróbuję jeszcze powalczyć, aby całość chodziła spod jednej wersji programu. W razie problemów - służę pomocą !!
Wielkie dzięki za pomoc !!
PS FryingPan - wyskakiwał screen, po czym DEADEND (SnoopDOS wykazał, że program wczytał wszelkie pliki potrzebne do działania)