[#1] Zapisy na licencje WHDLoad
Tak jak pisałem w innym poście proszę osoby zainteresowane kupnem licencji do programu WHDload o e-mail do mnie.
Dzisiaj wysłałem kolejny e-mail do autora programu z prośbą/pytaniem czy może poczekać do 22-24 lipca z naszym zbiorowym zakupem. Zobaczymy co odpisze.
Co do ceny to udało się mi wytargować zniżkę z 20 euro do 15 euro za sztukę. Czyli jest to przy obecnym kursi euro około 66zł.
Planuje zebrać od wszystkich zainteresowanych wypełniony "druczek rejestracji" oraz przelew na moje konto około 66zł. Zapłacę ze swojego konta PayPal za wszystkie licencje a klucze autor WHDLoad prześle e-mailem już każdej osobie z osobna. Tak sobie wykombinował i tak też napisałem do autora WHDLoad z pytanie co o tym sądzi. A co Wy sądzicie o takiej kombinacji? Na razie proszę się wstrzymać z pisaniem do mnie. Dzisiaj/jutro mam nadzieję dostanę odpowiedź od Bert'a i wtedy podzielę się z Wami informacją(pewno już w piątek). Wtedy też zobaczymy do kiedy będzie czas na zgłaszanie się - wypełnienie rejestracji oraz przelanie pieniędzy na moje konto.

Pozdrawiam
Tomek

[#2] Re: Zapisy na licencje WHDLoad

@Tomski, post #1

Przepraszam ale wypiszcie mnie z listy zainteresowanych.
Sorki za zamieszanie

[#3] Re: Zapisy na licencje WHDLoad

@Tomski, post #1

Nie dostałem jeszcze odpowiedzi na mój drugi e-mail. Czekam.

[#4] Re: Zapisy na licencje WHDLoad

@Tomski, post #3

ciągle cisza ... autor nie odzywa się.

[#5] Re: Zapisy na licencje WHDLoad

@Tomski, post #4

Chyba nie warto walczyć o te pięć ojro...
Z godnościom i dumom typowom dla naszej nacji - nie prośmy się o zniżkę. Zastaw się a postaw się. Po cholerę mają o Polakach mówić, że to "dziady proszalne Europy"?

Z szacunkiem
Des
Ps. Ja tak z dystansem, bo ja nie całkiem Polak jestem, ja Ruski raczej...

[#6] Re: Zapisy na licencje WHDLoad

@Tomski, post #1

Nie jestem jeszcze pewien, ale prawdopodobnie się skuszę na jeden klucz do whdload.

[#7] Re: Zapisy na licencje WHDLoad

@Tomski, post #1

Ja też jestem zainteresowany, nawet bez upustu.

[#8] Re: Zapisy na licencje WHDLoad

@Tomski, post #4

Tomski napisał(a):

> ciągle cisza ... autor nie odzywa się.

Wy tu już dzielicie skórę na niedźwiedziu, a autor pewnie nawet jeszcze o tym nie wie ;)
Pół godziny temu widziałem go na EAB, może tu go zapytac?

[#9] Re: Zapisy na licencje WHDLoad

@Tomski, post #4

Wyluzujcie. Bert odpowiada na maile, ale on też ma swoją pracę i życie prywatne. Nie siedzi przed kompem dzień i noc w oczekiwaniu na Waszego maila. Ja z nim koresponduję co dwa dni.

[#10] Re: Zapisy na licencje WHDLoad

@Des, post #5

Witam

> Chyba nie warto walczyć o te pięć ojro...
> Z godnościom i dumom typowom dla naszej nacji - nie
> prośmy się o zniżkę. Zastaw się a postaw się. Po cholerę mają o
> Polakach mówić, że to "dziady proszalne Europy"?

Hmmm. Nie prosiłem się nie wiadomo jak o tą zniżkę. Po prostu grzecznie zapytałem się czy jest możliwość uzyskania zniżki przy zakupie większej ilości licencji i nie uważam tego jako błaganie. A targować się warto, przynajmniej ja tak uważam. Gdy ktoś nie ma ochoty do targowania nie będę namawiał nie wiadomo jak. Grzecznie zapytać zawsze warto. A dla mnie te 5 "ojro" to też pieniądz.

Co do odpowiedzi Berta. To jeszcze nie odpisał. Myślę, że poczekam do poniedziałku - wtorku. Jak tylko będę miał informację to napiszę na forum.

Teraz to praktycznie tylko czekam na to aby zgodził się na większą ilość licencji oraz późniejszy termin finalizowania zakupu za taką cenę jak zaproponował pierwszym razem - 15 euro.

Tomek

[#11] Re: Zapisy na licencje WHDLoad

@Tomski, post #10

mozna sie dopisac do listy ?

[#12] Re: Zapisy na licencje WHDLoad

@PrzemasIII, post #11

Jak najbardziej można się dopisywać do listy. Może zróbmy tak. Proszę aby ten kto jest zainteresowany licencją na razie przysłał e-mail do mnie z krótka informacją, że wyraża chęć kupna licencji WHDLoad. Tak abym wiedział ile osób jest zainteresowanych.

Bert nie odpisuje jeszcze. Pewno wyjechał na weekend gdzieś z dala od kompa:).

Tomek

[#13] Re: Zapisy na licencje WHDLoad

@Tomski, post #12

Dobre wieści:)

Bert odpisał i jemu odpowiadają te zasady, o których pisałem do niego. Tzn, że czekamy na sfinalizowanie do 22-24 lipca(zapłata) oraz zbieramy więcej chętnych ludzi.
Na chcących kupić licencje będę czekał najpóźniej powiedzmy do 22 lipca do godziny 20. Proszę zatem o przysłanie wypełnionych rejestracyjnych druczków w formie pliku ASCI(tak jak sobie życzył Bert) oraz o wpłatę równowartość 15 euro. Proponuje wpłacić 70zł. Jest to zawyżona suma o jakieś ~4zł na obecną chwile ale znając banki to zdzierają przy wymianie walut i liczą sobie po kursie z sufitu. Gdy będę wiedział za ile mnie obciążą(po transakcji) to wtedy nadwyżkę oddam przelewem bankowym(mam darmowe przelewy). Myślę, że tak będzie fair.

Do tej pory zgłosiło się wraz ze mną 7 osób. Osobom tym co przysłały e-maile do mnie wyślę numer swojego konta bankowego na tygodniu. Po staram się to zrobić jak najszybciej - do środy:). Chyba, że komuś zależy na czasie to proszę dać znać to wyślę niezwłocznie.
A i chciałbym zaznaczyć, że kupię tyle licencji ile będę miał pieniędzy od Was(na koncie) wraz z wypełnionym druczkiem rejestracyjnym(Są to dwa warunki konieczne i wystarczające). Wychodzę z założenia "kochajmy się jak bracia a liczmy się jak Żydzi" :D. Na obecną chwile jest to prawie 460zł.

I to tyle chyba. Jak ktoś ma jeszcze jakieś pytania lub wątpliwości odnośnie transakcji to proszę pisać.

Tomek

P.S. Licencje będą wysłane przez Berta(autora WHDLoad) na podany e-mail w karcie rejestracyjnej.

Ostatnia modyfikacja: 12.07.2009 21:21:27
[#14] Re: Zapisy na licencje WHDLoad

@Tomski, post #13

Przed chwilą wysłałem dane o koncie do wszystkich 6 zainteresowanych osób. Gdyby ktoś nie dostał z tych osób to proszę dać znać:D.
Dziwnie to wygląda jak sobie sam odpisuję
Tomek

P.S. D-Day mija 22 lipca.

[#15] Re: Zapisy na licencje WHDLoad

@Tomski, post #14

Faktycznie, masz rację. Trochę to wygląda, jak teatr jednego aktora. yippee
Żeby to zmienić, postanowiłem podziękować ci za zaangażowanie w sprawę. Gratuluję pomysłu. Chętni zawsze się znajdą, tylko trzeba kogoś kto zdecyduje się pociągnąć temat.
Dzięki za pomoc i poświęcony czas. pokłony

[#16] Re: Zapisy na licencje WHDLoad

@Tomski, post #14

Czy w tym formularzu rejestracyjnym wystarczy podać e-mail i na przykład nick'a, czy trzeba podawać wszystkie dane?

[#17] Re: Zapisy na licencje WHDLoad

@Tomski, post #14

Do mnie nic nie doszlo :P Adres emaili w profilu mam poprawny.
Moze na gg sie kontaktniemy.
I oczywiscie dzieki ze sie zajales sprawa :)

[#18] Re: Zapisy na licencje WHDLoad

@AmiClassic, post #16

AmiClassic napisał(a):

> Czy w tym formularzu rejestracyjnym wystarczy podać e-mail i na
> przykład nick'a, czy trzeba podawać wszystkie dane?

Wszystko jest napisane w formularzu. Z tego co pamiętam to trzeba podać dane - patrz link: http://www.whdload.net/docs/RegForm-EN.txt oraz poszukaj na stronie WHDLoad. O takie szczegóły już się nie dopytywałem autora programu. Wpisuj co chcesz najwyżej potem będziesz korespondował z autorem programu jak coś będzie mało.

Tomek

[#19] Re: Zapisy na licencje WHDLoad

@Hellena, post #17

Hellena napisał(a):

> Do mnie nic nie doszlo :P Adres emaili w profilu mam poprawny.
> Moze na gg sie kontaktniemy.

Do Ciebie nie wysłałem z tego co pamiętam. Nie dostałem od Ciebie e-maila z chęcią kupną(wiem, że zgłaszałeś się na forum ale mogłeś się rozmyślić) dlatego też nie wysłałem. Proszę o e-mail i wieczorem podeślę numer konta. Nie pamiętam swojego numeru konta:D a wchodzić na nie nie chcę z pracy, gdyż komp jest kiepsko zabezpieczony.

Tomek

[#20] Re: Zapisy na licencje WHDLoad

@Tomski, post #18

Tylko jak go podpisac :D

[#21] Re: Zapisy na licencje WHDLoad

@Hellena, post #20

to proste wydrukuj pospisz i zeskanuj :D

[#22] Re: Zapisy na licencje WHDLoad

@HOŁDYS, post #21

Też o tym pomyślałem ale jest jedno ALE. Na stronce napisane jest, aby przysłać plik w formacie ASCI. A podpisując go i skanując nie będzie to już ASCI:). Zatem proszę wypełnić plik tekstowy a podpis to wpisać swoje imię i nazwisko. Powinno być ok. W końcu to nie jest nie wiadomo co:D a zwykła rejestracja softu.

Tomek

[#23] Re: Zapisy na licencje WHDLoad

@Tomski, post #22

Tutaj chyba nie tyle chodzi o podpis jako potweirdzenie Waszej tożsamości, jeno żeby Bert wiedział na kogo zarejestrować WHDLoad ;)

[#24] Re: Zapisy na licencje WHDLoad

@HOŁDYS, post #21

zartowalem spokojnie podpis w ASCII (zwykly text w CEDzie) wystarczy

[#25] Re: Zapisy na licencje WHDLoad

@Tomski, post #1

Mam prośbę do wszystkich przysyłających wypełniony formularz o dodawanie w nazwie pliku pierwszej litery imienia oraz całe nazwisko oraz w pisaniu w e-mailu oprócz ksywki również imię i nazwisko. Ułatwi mi to ogarniecie e-maili oraz nie dojdzie do pomyłki. Dostałem tych kilka e-maili i musiałem się przez nie przegrzebać aby wiedzieć co komu odpisywać. A tak jak będą te dane będzie mi łatwiej:D. Dzięki.

Cześć osób już mi wpłaciła pieniądze na konto, odesłałem im informacje że te pieniądze już są. Jakby ktoś nie dostał informacji proszę o e-mail.

Tomek

[#26] Re: Zapisy na licencje WHDLoad

@Tomski, post #25

A moze jednak zapodac by "niusa" na strone głowna, jak kupowac to kupowac na całego :D Kto napisze ? :)

[#27] Re: Zapisy na licencje WHDLoad

@Hellena, post #26

Info:
Do tej pory dostałem formularze wraz z wpłatami na konto od 5 osób. Wszyscy dostali ode mnie informację o wpłynięciu pieniędzy oraz o formularzu. Jeśli ktoś jeszcze chce dołączyć się do zbiorowego zakupu to najwyższy czas. Zakupu dokonam w środę 22 lipca wieczorem, tak jak już pisałem wcześniej.
Gdyby ktoś jeszcze wysłał formularz/przelew a nie dostał ode mnie e-maila proszę o kontakt.

Pozdrawiam
Tomek

[#28] Re: Zapisy na licencje WHDLoad

@Tomski, post #1

Z małymi perturbacjami udało się mi zapłacić za 8 licencji WHDLoad(brak opcji płacenia ze strony WHDLoad innej kwoty niż 20 Euro). Zapłaciłem na dwie raty raz 20 euro drugi raz 100 euro. Za pierwszym razem PayPal policzył mi kurs wymiany 4.368(a dzisiaj rano kurs euro jest coś koło 4.2) dlatego tez w drugim przelewie ustawiłem aby nie wyliczył mi PayPal lecz karta kredytowa jaką płaciłem(kurs wymiany będę wiedział później 1-3 dni). Mam nadzieję że oni mniej sobie policzą. Formularze oczywiście też wysłałem. Jak będę miał jakieś informacje od Bert'a to już napiszę do każdego zainteresowanego osobno co by "nie zaśmiecać" forum szczegółami.
Aaa, czas realizacji zamówienia jest 3-4 dni robocze(otrzymanie klucza). Nadpłatę zwrócę gdy tylko będę miał kurs przeliczenia waluty.

Tomek

[#29] Re: Zapisy na licencje WHDLoad

@Tomski, post #28

Przed chwilą dostałem klucz licencji do WHDLoad. A jak u Was? Doszedł?

Tomek
P.S. Mam informacje od Bert'a, iż wysłał do wszystkich pozostałych ze zbiorowego zakupu klucze. Jakby ktoś nie dostał klucza, proszę o kontakt ze mną.

Ostatnia modyfikacja: 23.07.2009 22:32:32
[#30] Re: Zapisy na licencje WHDLoad

@Tomski, post #29

Ja również otrzymałem klucz.

TOM dzięki za zorganizowanie i doprowadzenie do finału tej akcji OK

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem