[#5]
Re: CDTV - problem z właczeniem
@Phibrizzo,
post #4
Do pytania 1.
Czy wyświetlacz działał. . .z tego co pamiętam to po włożeniu płyty wyświetlacz chodził ale jak włożyłem dyskietkę z Apidyą (mam nadzieję, że jeszcze w nią pogram) chyba chodził. Pewien nie jestem. Jutro zadzwonię do ojca z którym Amigę podłączałem, bo on ma większa pamięć do szczegółów (młody a sklerotyk

)
Do pytania 2.
Jak włożyłem płytkę to ekran z logiem CDTV się zmienił na pomarańcz ( a nie pamiętam co ten kolor oznaczał - pamiętam tylko, ze czerwony oznaczał nie możność odpalenia nośnika). Na pozycjonowanie nośnika miał dość dużo czasu przed włożeniem dyskietki. Bajka się zaczęła gdy włożyłem Apidyę - ekran pociemniał, CDTV "pochrzęściło" (bardzo krótkie, głębokie tonacje) i przestało reagować na cokolwiek. Nie wyświetliło się kompletnie nic. Był ciemny ekran, bez niczego i przestało reagować na jakiekolwiek przyciski - ani Power, ani Restart nie działał. Tylko coś "grało" w środku. Pisząc "grało" mam na myśli te dziwne dźwięki. Wyjąłem kabel zasilający - i znalazłem się tutaj xD Jeśli ma to znaczenie to kabel nie był oryginalny tylko z PieCa.
Jeśli mogę coś dodać to to, że nie byłem pewny czy stacja dyskietek była dobra. Jedna mi się zepsuła na początku użytkowania Amigi (chyba ciastka w nią wkładałem) a druga nie wiem czy była właśnie ta czy nie została w domu po przeprowadzce.
Jak coś sobie przypomnę to z edytuje wypowiedź bądź dopiszę.
Ostatnia modyfikacja: 28.10.2009 23:47:46