[#10]
Re: Flopki DD, czy jest zapotrzebowanie?
@wali7,
post #8
O której przeróbce dokładnie piszesz? Jeśli rzeczywiście jest taka możliwość, to wtedy faktycznie nie ma sensu kombinować, chyba że nie kosztowałoby to dużo. Druga kwestia do żywotność/jakość dyskietek. Dziś niestety przyszła moda na produkcję dziadostwa, ostatnio zagłębiłem się w jakoś płyt CD, szczególnie do nagrywania audio i muszę powiedzieć że mnie zatkało. Otóż jestem posiadaczem oryginalnego radia samochodowego czytającego jedynie CD Audio (radio z 95r). Próbowałem nagrać płyty Audio dla niego, ale żadnych nie czytał. Już myślałem że plotka o czytaniu jedynie oryginalnych płyt jest prawdziwa, ale okazało się że WSZYSTKIE, dawno nagrane przeze mnie płyty czyta idealnie. Nawet te najstarsze, nagrane Yamachą x4, każdy jeden nośnik, nawet zrysowany. Okazało się że sprzedawane dziś płyty to jedynie żałosne substytuty tych starszych i jedynym ratunkiem są gdzieniegdzie dostępne płyty AudioCD, drogie, ale dosyć dobrej jakości. Wspominam o tym, bo widzę że z dyskietkiami stało się podobnie, a do tego jeszcze trzeba używać nośników HD, które nie do końca dobrze działają w naszych napędach.