[#14]
Re: Internet->Router->PC->Amiga
@11MASTEr,
post #12
11MASTEr napisał(a):
> Jak poddajesz się?! Klikasz na PC na OBIE ikonki połaczeń i
> wybierasz z menu dodatkową opcję 'połączenie mostkowe' (czy
> jakoś tak). Reszta tak jak napisałem.
Poddałem się z dzieleniem łącza. Mostek tworzyłem lecz nie mogłem ustawić tak aby Amiga widziała świat i PC. Nie potrafię zmienić IP adres w AmiTCP pomimo, że edytuje startnet(Chyba, że AmiTCP zapisuje jeszcze gdzieś ten adres IP?). Wcześniej zmieniałem go właśnie edytując ten pliczek a teraz za żadne skarby nie chce zmienić to IP 192.168.1.100 na takie jaki mu wpiszę np.: 192.168.0.2.
Do pożyczonego switch'a podłączyłem Ami i PC, i wszystko ruszyło od pierwszego razu:D. A adresu IP Ami dalej nie mogę zmienić

. Powalczę z tym później. Teraz FTP(GUI-FTP) i WWW(AWeb) śmiga aż miło jak na konfiguracje 2MB Chip i 4MB FAST. Obrazki też się wczytują, choć nie wszystkie.
Postawiłem server FTP na PC - Cerberus FTP. Amiga pięknie się loguje na mojego PC z tym, że nie widzi żadnych plików w tym katalogu domowym. Gdy np. loguję się na ftp.wustl.edu to widzę wszystkie katalogi i pliki na tym serwerze i mogę swobodnie przegrywać pliki na Ami. Czy muszę zainstalować jakiś sterownik an Ami tak aby widziała pliki w FTP? Dodam, że partycje na WinXP(PC) są pod NTFS. FAT95 mam zainstalowane a czy jest jakiś sterownik? I czy jest w ogóle potrzebny jakiś sterownik? Jaki? Czy aby to http://aminet.net/package/disk/misc/ntfs_0.9 ?
Ostatnia modyfikacja: 16.02.2010 21:45:24
Ostatnia modyfikacja: 16.02.2010 21:45:47