[#1] Scalos a MCP
Witam! Chciałbym dowiedzieć się czy mając zainstalowane MCP na mojej amidze, będzie normalnie sie zachowywał scalos? czy trzeba będzie wyrzucić MCP?

[#2] Re: Scalos a MCP

@Mayolika, post #1

Wyrzucać nie trzeba. Trzeba pamiętać, że musi to być MCP w wersji nowszej od 1.30.

[#3] Re: Scalos a MCP

@Mayolika, post #1

Najlepiej sobie odpuścić MCP. Wieszalność systemu wzrośnie znacznie.

[#4] Re: Scalos a MCP

@radzik, post #3

Jak włączy wszystko to na pewno.
Jest to po prostu program którego należy używać z głową a nie klikać na chybił trafił.

Pozdrawiam
[#5] Re: Scalos a MCP

@RadoslawF, post #4

Dokładnie.
MPC to bardzo zacny kawałek softu. Jednakowoż należy pamiętać, że nie jest to coś, co działa na zasadzie "zainstalować i zapomnieć". E, no nie. Gryzie się z rozmaitymi łatkami, z rezydentami siedzącymi w pamięci. Do MPC trzeba z głową podchodzić, wtedy rozwija skrzydełka, jest doskonałym uzupełniaczem podstawowego systemu.

Kombinować MPC ze Scalosem nie próbowałem. Osobiście Scalosa nie polecam nikomu. No, chyba że to ja mam takiego pecha, iż u mnie, niezależnie od konfiguracji sprzętowej, Scalos służył głównie do podziwiania tego, jak się fajnie i znienacka komputer wiesza raz za razem. Osiwieć można.

Z szacunkiem
Des

[#6] Re: Scalos a MCP

@Des, post #5

Witam w klubie. :/
Męczyłem się ze Scalosem przez około 1,5 roku (może 2 lata)...
Cóż, założenia nakładki są świetne - jednak wykonanie i "intuicyjność" rozwiązań to masakra. U mnie schody zaczęły się już przy zmianie koszmarnego, domyślnego tła blatu Scalosa a dalej było tylko gorzej (opis zmiany tła był przynajmniej w dokumentacji, z innymi problemami już tak pięknie nie było). :(

[#7] Re: Scalos a MCP

@APC74, post #6

Chyba sobie odpuszczam scalosa. Nie umiem go skonfigurować aby działał optymalnie. Zaraz po zainstalowaniu reboot, i mrugająca dioda...guru. Wyrzuciłem mcp to zaczął pokazywać się ekran startowy, pod koniec zwiecha. Wyrzuciłem wszystko z wbstartup to się wczytał, ale strrrasznie było wolno. Moje newicons wczytywały się naprawdę wolno. Zeby zamknąć okno czekałem dosłownie 30 sekund. Czemu? hmm...

[#8] Re: Scalos a MCP

@Mayolika, post #7

Jedna z odmian ClassicWB (ADVSP) ma w sobie Scalosa włącznie z MCP jesli dobrze pamiętam. Nie używałem tego długo ale jakoś nie zauważyłem niespodziewanych zwieszek.

[#9] Re: Scalos a MCP

@sebar27, post #8

Classic WB nie ma MCP.

[#10] Re: Scalos a MCP

@radzik, post #9

Kolega ma rację. Projektant ClassicWB jest strasznie obrażony na MCP i nie uzywa tego softu wcale. Natomiast do perfekcji opanował konfigurowanie Scalosa i innych łatek systemowych.
Proponuję zapoznać się z którąś z wersji ClassicWB, naprawdę ładny kawałek softu. Bardzo stabilny i posiada duuuuuuużo zintegrowanych bajerów pomocnych w pracy z systemem.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem