[#25]
Re: Jaki system lub nakładka na A600HD?
@HotIce,
post #1
HotIce !!!
Jeszcze raz przeczytałem Twój pierwszy post i powiem Ci tak. Ja jeśli o A600 chodzi zaczynałem niej więcej podobnie. Miałem nawet mniej bo kick 37.299 a więc w zasadzie dupa z HD.
Jeśli chcesz bez specjalnego kombinowania zrobić sobie z A600 tej co masz , czyli rozumiem A600 1MB Chip + działający HD z WB 2.1 + mysz ... maszynkę z jakimś skonfigurowanym sensownie do niej systemem bez specjalnego kombinowania to zrób to co ja:
1. Pamięć:
a. dodatkowy 1 MB chip + np. 1MB SRAM na PCMCIA
lub
dużo lepsze: b. fast 5.5 lub 9.5 MB (znajdziesz na tym forum pewnie kogos kto to zrobi w cenie pkt. a.)
2. sciągnij i zainstaluj na partycji rozruchowej
http://classicwb.abime.net/classicweb/gaae.htm
czyli taki wlasnie gotowy (również pod adf) system idealny dla A600
3. Kup joysticki.
Tak czy siak te 200-250zł (w zależności od sytuacji) trzeba wyskrobać. Ale kto mówi , że amiga jest tania... Chyba sie wszyscy tu ze mną zgodzą...
I juz masz co chesz (jeśli dobrze zrozumiałem Twoje intencje (ściągasz adf'y i zgrywasz na dyskietki by grać np...)
I pamiętaj, że mając Amigę z opcją b. porobisz na niej sporo więcej, niz z samym 2MB chip... Kick 37.300 i WB 2.1 styka w zasadzie do wszystkiego, ale zawsze kiedys możesz wymienic na coś więcej (trochę softu tego wymaga, ale tylko trochę...)... więc jeśli cos odpalisz i pojawi się komunikat o nowszy kick , a ten program wyda Ci sie przydatny, to wtedy warto i to zmienić....
Ostatnia modyfikacja: 21.10.2010 23:37:15