Hej,
Mam jeszcze kolejne pytania, tym razem dotyczace sieciowania. Ostatnim razem podlaczalem AMiske ze 3 albo 4 lata temu do sieci i jakos to chodzilo. Teraz chce powtorzyc ten wyczyn, ale potrzebuje nazw programow, moze jest cos nowszego/lepszego.
1) TCP/IP. Wowczas uzywalem Genesis, a teraz widze, ze jest to troche klopotliwy program - udaje, ze jest polaczenie, a go nie ma de facto, czy tez robi jakies problemy z DNSami, czy adresami IP przydzielanymi dynamicznie przez DHCP (a moze nie ma obslugi DHCP :)) Ktory stos TCP/IP jest najlepszy ?
2) Przegladarka www - kiedys przed laty preferowalem Voyagera (3.2/3.3 mialem wersje), ale teraz widze, ze musze czekac kilkanascie tysiecy sekund, zeby zaczac surfowanie

Moze jest jakis nowszy browser ?
3) LAN: jaki jest (o ile jest) najlepszy sposob do podlaczania sie do grupy roboczej Windowsow (SMB) ? Chodzi mi o przegrywanie danych, a dysku nie bede podlaczal znikad w innego kompa. Najlepiej byloby po kablu, skoro mam Ethernet.. tudziez moglbym postawic serwer ftp na linuchu i jakims AmFTP sobie pliki posciagac, ale to jest troche na okretke. Nie ma prostszego sposobu (SMB) ?
Dziekuje za odpowiedzi.
Mam Amige 1200, 8 MB FAST, 3Com Megahertz PCMCIA, Amiga OS 3.0.