[#1] złącze zorro potrzebne
Potrzebuję złącze grzebieniowe takie jak jest w a 4000 od płyty zorro wpinanę w płytę główną lub może ktoś ma sprzęt co by mi wylutował 2 takie złącza z mojej starej płyty zorro??
[#2] Re: złącze zorro potrzebne

@Shredder, post #1

Podeślij wylutuje.
Pozdrawiam.
Amiksds
[#3] Re: złącze zorro potrzebne

@Shredder, post #1

Do takich rzeczy nadaje sie najlepiej opalarka marki Bosch :)

[#4] Re: złącze zorro potrzebne

@Skiba, post #3

Nie byłbym tego taki pewien...
Link

[#5] Re: złącze zorro potrzebne

@stachu100, post #4

WTF

[#6] Re: złącze zorro potrzebne

@strim, post #5

Piekarnik na 10 zdrowasiek albo jakieś inne cudo ;)

[#7] Re: złącze zorro potrzebne

@stachu100, post #4

To chyba ktoś naprawdę "obeznany" się z tym obchodził, ja wylutowałem już "kupę" rzeczy opalarką i takich rzeczy nie uświadczyłem (prócz pierwszego razu), no a jak ktoś przykłada opalarkę do płytki i grzeje ją w jednym miejscu, to nie dziwne, że się "zupa przypala". Nie mającym doświadczenia z obsługą opalarki obowiązkowo polecam przetestowanie swoich umiejętności na jakichś uszkodzonych płytkach.

[#8] Re: złącze zorro potrzebne

@stachu100, post #4

Do takich "przewlekańców" dobre jest takie cudo : http://www.renex.com.pl/pokaz_produkt.php?id=106

[#9] Re: złącze zorro potrzebne

@Amiksds, post #2

podaj adres
[#10] Re: złącze zorro potrzebne

@stachu100, post #4

zrobiłem kiedyś tak na wraku A500... zamyśliłem się rotfl

[#11] Re: złącze zorro potrzebne

@Shredder, post #1

Takie złącza występują w bardzo starych płytach od pieca 386 (iso) czy jakoś tak.Opalarka też da radę ustawić na 330stopni i podgrzewać płytę dmuchając równomiernie na luty całego złącza ale po co. Plecionka kalafonia ostatecznie przewód głośnikowy ale cienki i kilka minut i po kłopocie.
[#12] Re: złącze zorro potrzebne

@Shredder, post #9

Poszedł na maila.
Pozdrawiam.
Amiksds.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem