@KrisbA,
post #19
Prawda. Frajda z tego może być.
Ja jednak wolę używać, niż grzebać (przede wszystkim dlatego, że specem od hardware i mistrzem lutownicy zdecydowanie nie jestem).
Właśnie od kilku dni mam dylemat - czy polecieć w rozbudowę CDTV (co mnie kusiło od dawna), czy w rozbudowę A2000, którą niedawno nabyłem, w stanie niezgorszym, aczkolwiek totalnie surowym. I właśnie ZORRO chciałbym sensownie wykorzystać. Choćby wstawiając jaką najprostszą kartę GFX i się tym pobawić. A2000 była moją pierwszą Amigą, trochę jeszcze pamiętam, co i jak, i w ogóle. Na dodatek znalazłem w zapomnianej szufladzie ustrojstwo rozszerzające A2000 do 2 MB Chip. Zatem chyba polecę w tym kierunku właśnie - i taniej, i trochę doświadczenia mam.
Z szacunkiem
Des
Ps. Ale taka A500 z kartą GFX Picasso... Ciekawa, nietypowa maszyna. Klasyczny klasyk, ale jakże oryginalny. Ech, gdyby nie brak permanentny nie tyle nawet kasy, co czasu... By się człek pobawił. Ale wychodzę z założenia, że sprzęt trzeba wykorzystywać, nie chcę tworzyć "muzeum", w którym kolejne Ami będą po prostu stały i pokrywały się kurzem.