[#1] Luty 29
To, że dziś mamy 29 luty to każdy wie
Dużym zdziwieniem był fakt gdy włączyłem rano pegasa i okazało się, że pokazuje datę 10.wrze.2007 godz. 10:45. Przy próbie zmiany daty na uktualną datę i gdzinę nie zaobserwowałem żadnej zmiany, ale jak chciałem przestwić na inną datę niż 29 luty nie było problmów. Używam obecnie ambienta z 27.02 br.
Czyżby wpadka panów z MosTeamu czy inna przyczyna lub może mos nie lubi roku przestępnego
[#2] Re: Luty 29

@ZED^lM, post #1

No u mnie jest to samo
[#3] Re: Luty 29

@Arbuz, post #2

W mosie 2.0, no chyba ze zanim sie pokaze cos, zmienia nr na 8.4, z pewnoscia problem zostal juz wyeliminowany.

Ostatnia modyfikacja: 29.02.08 09:14
[#4] Re: Luty 29

@ZED^lM, post #1

cóz to 3-ci znany mi bląd mosa zwiazany z czasem...

[#5] Re: Luty 29

@ZED^lM, post #1

New Shell process 7
Ram Disk:> date
piątek 29-Lut-08 09:57:36

[#6] Re: Luty 29

@Grzegorz Kraszewski, post #5

New Shell process 7
Ram Disk:> date
piątek 29-Lut-08 09:57:36

Ja też tak chcę! :) Ech... trzeba będzie jakoś przeżyć ten dzień.

A tak swoją drogą to dziwne, że ten kto jest odpowiedzialny za datę/czas nie sprawdził (bo zakładam, że jednak wziął to pod uwagę) tak oczywistej sprawy jak ostatni dzień lutego w latach przestępnych. Naprawdę dziwne. :)

[#7] Re: Luty 29

@MDW, post #6

pewnie ten błąd jest spowodowany innym, jakiś rok temu był problem taki, że system zwracał o dzień dalej programom datę, przez co nagrywając płyte okazywało się, że ma się z datą jutrzejszą pliki :) po jakimś dniu błąd sam zniknął :) Ktoś gdzieś się pewnie w rachunkach rąbnął... Cóż - czlowiek jest omylny...

[#8] Re: Luty 29

Nie znęcaj się nad ludźmi...

[#9] Re: Luty 29

@ZED^lM, post #1

"To, że dziś mamy 29 luty to każdy wie"

oo, nie wiedzialem, pedze po wyplate

[#10] Re: Luty 29

@ZED^lM, post #1

na klasyku jest tak samo

[#11] Re: Luty 29

Pod AROS-em tez dobrze dziala :)

MSPANC :)
Przepraszam szanownych moderatorow ;)

[#12] Re: Luty 29

@szuler, post #11

Ależ nie ma za co. Wiemy wszyscy że AROS jest lepszy. ;)

[#13] Re: Luty 29

@ZED^lM, post #1

Mój Peg poinformował mnie dziś, że własnie mamy 1 stycznia 1978 - a więc super, za kilka dni obchodzę 4 urodziny, moze ktoś da mi Klocki 2.0? ;)
[#14] Re: Luty 29

@wali7, post #13

E, to u mnie dość przyzwoicie, włączam, a tu 28.02.2008...
A propos - w Trójce dziś fajne audycje w związku z 29.02 :).
[#15] Re: Luty 29

@Leander, post #14

U mnie podobnie 28.02.2008 - tylko godzina jakas dziwna.
W nadzieji, ze cos to zmieni sciagnalem Ambienta z 28.02.2008 (wlasciwie to nie mam pewnosci czy to jest dzisiejszy czy z 28.02), ale nic to nie dalo. Pozdrawiam wszystkich urodzonych 29-go....

[#16] Re: Luty 29

@ZED^lM, post #1

To ja jeszcze powiem że pomimo że godzina i data jest skopana to w gg w archiwum godzinę i datę zapisuje poprawną
[#17] Re: Luty 29

@ZED^lM, post #1

Ku pocieszeniu amigowych serc, nawet wielcy tego świata mają problemy. ;)

[...]

Zdarzyło się też, że Windows Mobile 2003 przestawił sobie automatycznie datę na 1 marca 2035 przypominając użytkownikowi o 27 latach przegapionych spotkań.

[...]

[#18] Re: Luty 29

@ZED^lM, post #1

http://aminet.net/package/util/misc/fixdate-morphos

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem