[#1] Witam!
Dawno nie pisałem. No cóż mniej czasu nauka, nauka i jeszcze razz nauka. :) Nie będę ( narazie ) zadawał pytań, bo ( narazie ) wszystko, co mi się przydaje na codzień. :D Krótko i zwięźle: chciałem wszystkich pozdrowić i życzyć pomyślności.

P.S. Po tym jak napisałem ostatni komentarz pt. ,, Niesamowity klimat" przeczytałem mnóstwo negatywnych odpowiedzi, a przyczyną tego jest to, że Ci, którzy się wypowiadali na ten temat widocznie nie przeczytali całego komentarza. Tam pisze: ,, Na początku grając w te stare gry na Amisi to czujemy że są słabe, ALE POTEM BUDZI SIĘ W NAS PRZWDZIWY GRACZ...". Mi chodziło wyłącznie o ten kawałek zdania, który jest napisany DUŻYMI LITERAMI. Traktowałem to wszystko pozytywnie i w tym jak widać nie zrozumiałym zdaniu chodziło mi także wyłącznie o schwalenie Amigi i jej gier. Nie chcę aby ktokolwiek myślał, że mam coś przeciwko Amidze bo to nieprawda! Nie chcę się jeszcze i nie mogę się nazywać ,,Amigowcem", albo ,,Amigarzem", bo moja wiedza jest zbyt płytka, ale Amiga mnie BAAARDZO fascynuje.

[#2] Re: Witam!

@wings, post #1

Poza tym dawno tu nie zaglądałem. Zauwarzyłem, że powstało tu wiele nowych komentarzy. Może się czegoś znowu nauczę i będzie mi bliżej do ,, Amigowca" :)

[#3] Re: Witam!

@wings, post #1

I tak trzymaj!!!

[#4] Re: Witam!

@wings, post #1

a to ci! pewnie wszyscy sie tym "BAAARDZO" przejeli ;]
[#5] Re: Witam!

@wings, post #1

pisze się WIELKIMI LITERAMI, a nie dużymi, przynajmniej tak uczono
mnie w szkole... No chyba, że chodzi o wielkość czcionki :P

[#6] Re: Witam!

@wings, post #1

Nie wiem ile masz lat,jaka Amige i jak dlugo jej
uzywasz,ale godne podziwu i uznania jest to,ze
twierdzisz "Amiga mnie bardzo fascynuje".
Na codzien spotykam sie z roznymi reakcjami ludzi
slyszacych ze uzywam Amigi.Sa to reakcje od
smiechu,przez zdziwienie do szacunku.Pisze o tym,
dlatego ze nie wazne jest jak wiele wiesz o
Amidze.Wazne ze Amigi uzywasz,chocby do gier. Juz
to czyni z ciebie Amigowca. wiem,ze po tych
slowach pareset osob bedzie chcialo mnie udusic
kablem z zasilacza od 500-tki,ale dla mnie
"Amigowcy" to ludzie nalezacy do jednej rodziny.
Rodziny uzytkownikow jednego z najlepiej
zaprojektowanych komputerow w historii.
Tak wiec: Witam "Amigowca"! Moze i z mala wiedza,
ale z wola jej poszerzania. Graj,zglebiaj tajniki
sprzetu i systemu,czytaj forum,PYTAJ. Jesli o
mnie chodzi,zawsze pomoge.Chocby tylko w zakresie
mojej "malej" wiedzy."Malej",bo przez kilkanascie
lat mojej przygody z Amiga,wciaz odkrywam ja na
nowo.Chyba tak jak i my,wszyscy.

[#7] Re: Witam!

@wings, post #1

Niczym sie nie przejmuj, bo...amigowosc i bycie amigowcem zalezy tylko od jednego. Nie od tego czy ktos potrafi programowac, wywyzszac (oj znamy takich ludzi w naszym srodowisku) lub sciemniac, tylko od tego czy recznie potrafi zainstalowac system (nie uzywajac instalatora i nie sciagajac gotowca z internetu) oraz czy ma cierpliwosc sam dochodzic do wszystkiego, np za pomoca metody prob i bledow. Wiekszosc prawdziwych Amigowcow, uzywa przewaznie jednych i tych samych systemow od kilku/kilkunstu lat. Sami sobie wypracowali stabilnosc (uzywajac odpowiedniego softu i nakladek).
Wszyscy pamietamy tych wielkich "wieszakow" na system, ktorzy sciagali badziew, zle zasilali Ami i krzyczeli jak to Ami sie wiesza...mieli wtedy niezly pretekst aby odejsc :P
Wiem, to jest dosc plytkie ze o tym pisze. Ale dobre podstawy nigdy nie sa plytkie.

Zycze, duzo wytrwalosci, poniewaz jej najbardziej potrzeba. "Kazda prawdziwa przyjemnosc wymaga ciezkiej pracy. A to co latwo przyszlo, latwo tez pojdzie w zapomnienie" :]
[#8] Re: Witam!

@wings, post #1

Może dopiszesz się do PAUbase?
Pozdrawiam.

[#9] Re: Witam!

@cactoos, post #4

Niestety , też uważam , że stara poczciwa Amiga powinna znajdować sić w domowej szafie . Jeżeli ktoś myśli inaczej , niech skoryguje poglądy, lub zrezygnuje z członkostwa Klubu AMIGA .
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem