[#1] Pewna prawidłowość
Przeglądałem sobie ostatnio tematy na forum PPA i odkryłem pewną prawidłowość.
Mianowicie, doszedłem do wniosku że Brać Amigowa to dobrzy ludzie.
Ludzie, którzy w swojej fascynacji Amigą, są tak ufni i przekonani o tym że każdy kto zabiera głos na forum, tak jak oni, jest zafascynowany tym komputerem.
Zauważyłem też że im głupsze i naiwne pytania ktoś zadaje tym lista dyskusyjna się wydłuża. Często dzieje się tak mimo oczywistego chamstwa
pytającego.
To oczywiście tylko moje zdanie, ale chciałem się z wami podzielić tą refleksją.
Może jednak chodzi tylko o dobrą zabawę, mam nadzieję że tak właśnie jest.
Tylko pozostają pytania: Kto się bawi? Czy bawią się wszyscy? Czy tylko nieliczni, nabijają się z życzliwych?

[#2] Re: Pewna prawidłowość

@plexa, post #1

Każdy bawi się na swój sposób i tak jak lubi. :)
[#3] Re: Pewna prawidłowość

@APC74, post #2

Racja :) Osobiście bawi mnie Amiga, takie małe, śmieszne zwierzątko.

Teraz se pomyślałem że to takie lepsze Tamagotchi(te takie małe zabaweczki z ekranem, czterema guzikami i ze elektronicznym zwierzakiem w środku), dbamy o nie, pielęgnujemy, leczymy itd :)

Ostatnia modyfikacja: 24.11.07 22:24
[#4] Re: Pewna prawidłowość

@arti4-92, post #3

Podobno "orginalne" tamagochi mialo trzy przyciski;)

[#5] Re: Pewna prawidłowość

@Lorak, post #4

ja pamićtam, 9 lat temu miałem takie coś, czerwone serduszko, cztery żółte, gumowe przyciski. nosiłem je zawieszone na mojej szyi :P

[#6] Re: Pewna prawidłowość

@arti4-92, post #5

kurcze, myslalem ze 9 lat temu to Ciebie na swiecie nie było

[#7] Re: Pewna prawidłowość

@rzookol, post #6

w przedszkolu wtedy byłem

[#8] Re: Pewna prawidłowość

@rzookol, post #6

9 lat temu to już Scalą umiałem się obsługiwać! :D

[#9] Re: Pewna prawidłowość

@pwe, post #8

hmm jak miałeś 4 lata?? Ja w tedy bawiłem sić klockami lego, grałem na 486(odtwarzał mp3!!), widziałem warp os/a, usiekałem od myszy, jeździłem żelazkiem po podłodze itd. Śpioch

[#10] Re: Pewna prawidłowość

@arti4-92, post #9

Zgadza się ;) Jak miałem 4 lata.

[#11] Re: Pewna prawidłowość

@plexa, post #1

Ludzie, którzy w swojej fascynacji Amigą, są tak ufni i przekonani o tym że każdy kto zabiera głos na forum, tak jak oni, jest zafascynowany tym komputerem.

Nie jest to do końca chybione założenie. Osoby niezainteresowane Amigą nie mają powodu, aby tu zaglądać, najczęściej też nie mają pojęcia, że taki portal wogóle istnieje. Co więcej - wzrasta liczba osób które nie mają pojęcia, że wogóle istnieje coś takiego jak Amiga.

Zauważyłem też że im głupsze i naiwne pytania ktoś zadaje tym lista dyskusyjna się wydłuża.

To naturalne na każdym forum. Dyskusja na poziomie wymaga jakiejś wiedzy i pewnej staranności w jej artykluacji. Uprawianie szydery w głupim wątku niczego nie wymaga.
[#12] Re: Pewna prawidłowość

@Daclaw, post #11

ja mam amigi 3,500,500+,1200,teraz poluje na amige 600 zebym ja mogl na party wozic ;).
a co do nas amigowcow to sa osoby ktore sie za bardzo przejmuja tym kto cos tam sobie pisze i to byla nasza najwieksza slabosc od starych dobrych czasow.
[#13] Re: Pewna prawidłowość

@plexa, post #1

Kluczem do zrozumienia społeczności amigowej jest słowo "naiwność".

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem