[#32]
Re: w zwiazku z naglym atakiem spawacza
@SirLEO,
post #30
SirLEO napisał(a):
> Myśmy też się nie pisali na moderatorów, a zostaliśmy do tego
> zmuszeni. Wiele lat forum sobie bez takiej moderacji dawało
> radę, aż zaczęło się cwaniakowanie i podjudzanie jednych przez
> drugich, ot tak sobie, dla jaj.
to jest normalne i pojawia sie wraz z wieksza iloscia ludzi. a przeciez wtedy (i ciagle jeszcze) PPA pozostalo jednym otwartem portalem.
> Moderator działa prewencyjnie - narzekania na cenzurę i psucie
> zabawy. Moderator działa nieco z opóźnieniem dając szansę
> każdemu na zachowanie umiaru i rozsądku - oj niedobrze,
> moderator do bani.
zauwaz ze w obu przypadkach dzialalo to na zasadzie: ban na wszelki wypadek i zamykamy, a potem pozwolono na znacznie wiecej, i znowu pobanowano i zamknieto. nie pamietam aby prewencyjnie zamknieto watek jednoczesnie kontynuujac w hydeparku.
masz wszelka racje mwoiac ze to nie tylko wina regulaminu i moderatorow. tak samo userzy MUSZA sie tego nauczyc. a skoro reforma jest potrzebna (IMO!) to teraz jest swietny punkt aby ja przeprowadzic, moderowac wedlug ciut zminionych regul i nauczyc owce zachowania, tym bardziej ze przez najblzsze dni duza czesc aktywnych jest zabanowana.
> Chyba zawsze i wszędzie gdzie się coś dzieje Ty zaraz szybko
> jesteś i ganisz, pouczasz, dajesz rady...
wyrazam swoje zadnie, mam nadzieje ze ku chwale i pozytkowi wszytkich. troche tez dlatego ze nie chce kolejnych podzialow i separacji, ktore zawsze sie od glupot zaczynaly.
> znaczy to, że możesz reagować szybciej i sprawniej od nas.
nie sadze. to jest akurat przypadek bo sledzilem ten watek. na ppa zagladam raz gora 2x dzienne, zdarza sie ze nadrabiam zaleglosci po kilku dniach.
> Skoro widzisz gdzie są nasze niedociągnięcia, będziesz mógł je
> poprawiać.
to moge rowniez robic jak dotychczas, w komentach i forum, czasem pomarudze na GG :)
> A może to właśnie użytkownicy powinni się dopasować? Nie
> uważasz?!
jak najbardziej, my tez powinnismy, ale patrz wyzej :)
> Mamy zmieniać zasady dla kogoś, bo się tak komuś spodobało? A
> pozostali? Pytałeś ich, czy im też nie pasuje?
wielu podziela moje zdanie. waszym zadaniem jest rozwazenie ilu nas jest i jak moje/nasze zdanie pogodzic z celami i wizja PPA jaka masz Ty i redakcja, oraz oczywiscie mozliwosciami technicznymi. macie kilka mozliwosci, np. na poczatek ankiete aby zobaczyc ile osob jest zadowolonych z dotychczasowego systemu a ilu jest zdania ze nalezy cos zmienic aby bylo lepiej. bo byc moze faktycznie jest nas garstka i wszytsko jest wielka burza w szklance wody.