I juz wszystko wiemy Atarowcy pisza uczciwie, ze jest "sprzetowy emulator", a Amigowcy: "alternatywna wersja Amigi". I po co tak naginac rzeczywistosc? NatAmi to tez jest sprzetowy emulator, tylko niektorzy Amigowcy jakos nie moga sie z tym pogodzic i tlumacza, ze czarne jest biale.
To nie jest oczywiste. Sprzetowy emulator, to cos co samoistnie nie jest w stanie dzialac samoistnie, to zazwyczaj karta ktora wymaga innego komputera i nie jest samowystarczalna.
Skoro tego nie rozumiesz i do tego posuwasz sie jednostronnej interpretacji, ze "Atarowcy pisza uczciwie", a Amigowcy nie, to rownie dobrze mozna powiedziec odwrotnie, ze Amigowcy pisza uczciwie i prawde, a Atarowcy nie wiedzą co to emulacja.
Idąc twoim tokiem myślenia A1200 sprzętowo emulowała A500. Czytając ciągle i słuchając natarczywe złośliwości z ust "amigowców" dochodzę do wniosku, że ktoś ma lekką obsesje z pogranicza masochizmu. Ma się ochotę powiedzieć wprost - odwalcie się od NATAMI! ...i bujajcie sobie dalej w obłokach z abstrakcyjnymi poglądami i wmawianiem sobie, że Amigą są PeCetopochodne produkty Amiga One, Pegasos, Sam i X1000.
NATAMI będzie samowystarczalnym komputerem posiadającym możliwości przewyższające swojego protoplaste jednocześnie będąc z nim kompatybilna.
Ciagle klepanie, ze technologia FPGA ma świadczyć o tym, że to emulator jest bez sensu. Technika idzie do przodu wraz z technologią i rozwiązaniami. Pierwsze komputery były na lampach, następne na tranzystorach, potem na standardowych układach scalonych, teraz jest nowa możliwość, ścieżka, czyli FPGA i tyle.
Zanim posiadałem pierwszego Commodore'a miałem Atari (byl to moj pierwszy komputer), więc po części jestem Atarowcem. Jednak konserwatywni Atarowcy mają być może jakieś kompleksy (tak małe atari jak i duże było gorsze od swoich odpowiedników C= ) stąd byc moze brak odwagi takze w nazywaniu nowego komputera, nowym komputerem a nie emulatorem.
A dokładnie, to jakie modele Amig były wyposażane przez Commodore w procesor PPC?
Commodore zotawiło furtkę w postaci złącza... i tyle. Zatem bezinwazyjnie można było użyć procesora PPC, który był podłączony do Amigi, a nie na odwrót.
Ostatnia modyfikacja: 03.03.2011 09:19:25