[#31] Re: amigowy ryneczek

@cacodemon666, post #27

> MorphOS to taki mix wszystkiego i niczego. Działa to na starych macach, których nikt już nie chce, a dumni właściciele żyją w utopii myśląc, że sobie amigują - tyle, że bez naklejki Amiga.

No przecież MorphOS działa też na Amigach w dodatku na tych prawdziwych.
Tutaj masz do pobrania ISO z systemem - http://powerup.morphos-team.net

[#32] Re: amigowy ryneczek

@cacodemon666, post #27

Nie jest alternatywą tylko konkurencją

Czy konkurencja wg Ciebie nie jest alternatywą?

przy jego promocji, choćby w newsach nie powinno się posługiwać nazwą Amiga

Nazwa Amiga jest nazwą zastrzeżoną Amiga Inc i skoro tej firmie nie przeszkadza istnienie i funkcjonowanie MorphOS-a i AROS-a (który zrezygnował jakiś czas temu ze słowa Amiga w nazwie) to nie powinno to przeszkadzac także Tobie. Hyperion nie posiada praw do nazwy Amiga a jedynie do nazw AmigaOS i AmigaOne. Ani AROS ani MorphOS nie mają żadnych "ambicji" do sięgania po te dwie nazwy. Niech sobie dumni screenfighterzy AmigaOS4 żyją w utopii myśląc, że swoją działalnością przyczyniają sławy marce Amiga... Nas użytkowników AROS-a i MorphOS-a to ujadanie jedynie śmieszy. Jest to niestety śmiech przez łzy, bo komputer Amiga (dla przypomnienia skończył się na modelu A1200) to była nasza wielka PRZYGODA a tacy jak Ty zatruwacie tylko atmosferę...

[#33] Re: amigowy ryneczek

@FOrest, post #32

ale ciekawe jest dlaczego morpha nie ma na amige a moze jest a ja o tym nie wiem bo np taki linix jest i co jakby teraz firma ktora zrobila linuxa tez nie mnogla reklamowac go jak system alternatywny dla amigi ha ha ha panowie myslcie troche bo ja mam wrazenie ze co poniektorzy nie wykorzystuja glowy he he he.
[#34] Re: amigowy ryneczek

@cacodemon666, post #27

@cacodemon: Rozumując w ten sposób nie można np. napisać o Wine, że jest "oprogramowaniem umożliwiającym wykonywanie aplikacji przeznaczonych dla Microsoft Windows w środowisku systemu operacyjnego klasy Unix", bo będzie to "podpieranie się marką Micosoft Windows przy promocji konkurencji".

Hasło "MorphOS to taki mix wszystkiego i niczego" jest rewelacyjne i myślę, że ma sporą szansę na status kultowego ;). Naprawdę mi się spodobało.

@qwerty40001: Wgłębiając się w niuanse tego typu dochodzimy do pytania co to jest Amiga i co rozumiemy przez jej rozwój. I rozpoczynamy kolejny temat-rzekę.

[#35] Re: amigowy ryneczek

@SzaryWilk, post #33

ale ciekawe jest dlaczego morpha nie ma na amige a moze jest a ja o tym nie wiem

Jest MorphOS na Amigę a Ty o tym już wiesz. :)

[#36] Re: amigowy ryneczek

@recedent, post #34

Hasło "MorphOS to taki mix wszystkiego i niczego" jest rewelacyjne

Rewelacyjnie obrazuje nam głęboką wiedzę cacodemona na temat MorphOS-a.

[#37] Re: amigowy ryneczek

@G. Kraszewski, post #36

E tam, nie ograniczajmy sie do wiedzy kakidemona do mosa tylko. "Ekspert" od amirzeczywistosci, amisoftu - jednym slowem amiwszystkiego w nieodleglej przeszlosci pytal co sie z installerem w os3x robi - to chyba powinno zakonczyc dyskusje. Chopak zobaczyl ikonki na screenach, spodobal mu sie rycerski, bojowy belkot i jedziem, bez pojecia bez sensu byle tylko pluc. Kakodemona o amigowaniu w jakimkolwiek aspekcie masz takie pojecie jak lebioda na lace i takie sa fakty:). A co do rynku, itd itp - najlepiej zaglosuj portfelem, bo Twoje pyszczenie Amidze w zadnym stopniu nie pomaga.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem