[#1] Ile jest warta nowa gra na klasyka ?
Taka mala sonda.
Ciekawi mnie na ile wyceniaja nowa gre, uzyszkodnicy klasykow.
Jakies propozycje cenowe z uzasadnieniem ? ;)
[#2] Re: Ile jest warta nowa gra na klasyka ?

@selur, post #1

Ja bym dał z 5 stów, jakby to był Turrican 4.
P.s. Co prawda klasyka nie mam, ale gdybym miał, to też bym tyle dał. :P

Ostatnia modyfikacja: 09.02.2011 20:23:24
[#3] Re: Ile jest warta nowa gra na klasyka ?

@selur, post #1

Gdyby była to Dune 3 to dałbym 1tys!!! Dlaczego? Bo jak dwie części są genialne to co byłoby w części trzeciej?!:)

[#4] Re: Ile jest warta nowa gra na klasyka ?

@selur, post #1

Ja zbieram tylko cedeki dla Amigi. Ale już placiłem różne kwoty. Np. za Superfroga Islony dałem 250 pln. Za Shogo - 40 eur. Kang-Fu - 30 eur, Quake I - 40 eur. Gry kupowane w Vesalii i Amigakit - średnio po 25 eur.
Ale są rzeczy za które dałbym dużo. Np. OnEscapee brakuje mi.
Czyli u mnie średnio wychodzi 100 - 200 pln za tytuł.

[#5] Re: Ile jest warta nowa gra na klasyka ?

@Skiba, post #3

Nie wiem jak by było z Dune 3 na Ami, ale Dune 2000 - z tego co słyszałem, bo sam nie zagrywałem się zbytnio - jakoś nie powtórzyła sukcesu swojej poprzedniczki.

[#6] Re: Ile jest warta nowa gra na klasyka ?

@snajper, post #5

Nie, bo wyszła za późno i nie wniosła nic nowego.

Ja bym dał myślę, 100zł.

[#7] Re: Ile jest warta nowa gra na klasyka ?

@snajper, post #5

Diune 2000 nie była aż taką złą grą, zresztą nie każdemu można dogodzić.
W sumie to można powiedzieć iż to była Diuna 2 w nowszej i lepszej oprawie wizualnej, z boskimi filmikami jako przerywniki (coś ala Command and Conquer).

Rozgrywka niestety nie była aż taka trudna , poza ostatnią misją, ale swego czasu przyjemnie mi się w nią grało.

Jest jeszcze Emperor: Battle for Dune, czyli kontynuacja Diuny 2 i poniekąd (Diuny 2000). I Właśnie tą grę bym chciał na Amigę :) - można grać i grać i grać... i tak dalej (o ile ktoś lubi taki rodzaj gry).

Zapomniałem dopisać :

Za nią mógłbym dać nawet 200 zł - tylko aby była :)

Ostatnia modyfikacja: 10.02.2011 08:43:21
[#8] Re: Ile jest warta nowa gra na klasyka ?

@selur, post #1

Ja bym dał 25 zł plus koszty przesyłki.

[#9] Re: Ile jest warta nowa gra na klasyka ?

@selur, post #1

Średnio gry np CD32 chodza od 25-50zl plus koszty przesylki. Zauważylem ostatnio jednak, ze "obeznani w temacie" prubuja sprzedac wszystko (czytaj: nawet najgorszy amigowy gniot) w cenach 50-100zl.

[#10] Re: Ile jest warta nowa gra na klasyka ?

@c3h6, post #4

Respect!

To się nazywa pasja!

Mamw sumie podobnie, tyle że na inne sprzęty :)

Pozdrawiam serdecznie!

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem