[#31] Re: Prawa autorskie z perspektywy użytkownika

@Ender, post #30

No zlot PPA to rozchodzi mi się o AmiWAWA bo przecież ludzie tam to wszyscy prawie z PPA

[#32] Re: Prawa autorskie z perspektywy użytkownika

@RoniWorlds, post #31

I ja nie polecam piractwa tylko stwierdzam fakt jaki zobaczyłem na AmiWawa i były osoby z PPA i widziałem oprogramowanie pirackie na ich Amigach a te osoby się wypowiadają na temat tępienia piractwa. Więc jaki w tym morał sam korzysta a innym dopina że używa.

A i jeszcze jedno nie mogę skasować mojego odnośnika z moim linkiem bo jak kasuje i klikam aktualizuj to się nic nie zmienia

Ostatnia modyfikacja: 25.08.2011 15:22:01
[#33] Re: Prawa autorskie z perspektywy użytkownika

@RoniWorlds, post #32

Zasada jest prosta: na łamach PPA piractwa NIE MA, nie bo nie i koniec.

A co kto sobie robi w domu albo na AmiWaWie to jego małpy i jego cyrk.

Tak trudno to pojąć?

[#34] Re: Prawa autorskie z perspektywy użytkownika

@altcomputing, post #33

Jasne. Ale wypadałoby tylko napisać "nie tolerujemy tu piractwa, GtFO z linkami do warezów" i na tym poprzestać, a nie wieszać psy na ludziach którzy otwarcie się przyznają że kopiują. Zarzucanie komuś robienie czegoś złego co robi się samemu nazywa się hipokryzją. A jest ona tym gorsza, że na forum publicznym wszyscy udają świętoszków, a w zaciszu domowym czy choćby na wspomnianym party... Jeżeli się chce rzucić kamień, to wypadałoby być bez winy, innymi słowy każdy kto kiedykolwiek skopiował choćby jedną grę czy użytek, powinien ze zwykłej ludzkiej przyzwoitości siedzieć cicho.
Podsumowując: tępienie linków z nielegalnymi rzeczami na PPA - z oczywistych powodów jak najbardziej tak. Ocenianie moralności zachowań innych użytkowników - jak najbardziej nie. Bo powiem szczerze, po prostu nie wierzę że jest tu choć jedna osoba która nigdy w życiu niczego nie skopiowała.

Ostatnia modyfikacja: 25.08.2011 18:18:37
[#35] Re: Prawa autorskie z perspektywy użytkownika

@cpt. Misumaru Tenchi, post #34

Przepraszam za słowa nie związane z tematem.

Na Amidze NIEMA piractwa, są tylko "ludzie" którzy tak myślą.

[#36] Re: Prawa autorskie z perspektywy użytkownika

@RoniWorlds, post #32

Zapewniam Cię, że organizatorzy AmiWaWa nie mieli na swoich komputerach pirackich programów. Ponadto tylko 1 na 3 organizatorów AmiWawy na PPA bywa regularnie i się tu udziela.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem