[#1] Walentynkowy prezent od Ebay
Witam serdecznie . Mam problem. Wchodząc na EBAY otrzymałem w prezencie wirusa Conficker virus . Każde wejście na Ebay.pl , Ebay.com skutkuje informacją :

This host was blocked by OpenDNS in response to the Conficker virus, the Microsoft IE zero-day vulnerability, an equally serious vulnerability, or some other threat.
If you think this shouldn't be blocked, please email us at malware-block@opendns.com

Kupiłem kilka rzeczy , chce skontaktować się ze sprzedającym jak i też kupować dalej i nie mogę w ogóle wejść na te strony. Jestem " noga " w software ( elektronik,automatyk ,zegarmistrz ,mechanik precyzyjny itd. - hardware TAK! ). Bardzo proszę o pomoc. :(
Attylla nico50@op.pl
[#2] Re: Walentynkowy prezent od Ebay

@Atylla, post #1

Upewnij się, że faktycznie wpisujesz ebay.com, ebay.pl, a nie korzystasz z jakiegoś podrobionego linka. Jeśli wszystko jest OK to..

Komputer masz skonfigurowany tak aby korzystał z usługi DNS od OpenDNS. I w sumie bardzo dobrze. OpenDNS wykrył najwyraźniej zagrożenie i blokuje połączenie. Jeśli jesteś zdeterminowany na wejście, to wyłącz sobie tego typu zabezpieczenia na swoim koncie na OpenDNS, albo po prostu skorzystaj z innych serwerów DNS, np swojego dostawcy internetowego. Możesz też próbować wchodzić po adresie IP.

Pzdr,
SokOK
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem