[#1] Diggers to rzeczywiście taka rzadka gra ?
O ile wiem to była dodawana wraz z grą Oscar do wielu egzemplarzy CD32.

A na tej aukcji, koleś łże, że to tak rzadka gra, że jest "białym krukiem"
[#2] Re: Diggers to rzeczywiście taka rzadka gra ?

@azazel44, post #1

Ta gra występująca oddzielnie to rzadkość.
Koleś nie łże ale z ceną przesadził.

Ostatnia aktualizacja: 18.06.2012 09:38:09 przez reactor
[#3] Re: Diggers to rzeczywiście taka rzadka gra ?

@reactor, post #2

Czym różni się wersja sprzedawana oddzielnie od tej, która była dołączana do konsoli ?
[#4] Re: Diggers to rzeczywiście taka rzadka gra ?

@azazel44, post #3

Nie mam tej wersji Diggersow, ale sądzę że tylko formą wydania (płyta, okładka).
[#5] Re: Diggers to rzeczywiście taka rzadka gra ?

@azazel44, post #3

No tutaj ewidentnie chodzi o walor kolekcjonerski anie użytkowy. Z racji tego, że ta gra była dołączana w zestawie z Oscar'em na jednej płycie, to takie wydanie jak na aukcji faktycznie było rzadkością.

Ale i tak sprzedający popisał się pazernością. Może na eBayu taka cena miała by jakieś uzasadnienie, ale na Allegro to powinno być jakieś 150zł góra.
[#6] Re: Diggers to rzeczywiście taka rzadka gra ?

@Duracel, post #5

Walor kolekcjonerski Oscar/Diggers to bardzo popularna składanka natomiast samo Diggers jest praktycznie nie do zdobycia. Jeśli ktoś przez pryzmat popularności nazwijmy to top 10 gier amigowych ocenia wartość kolekcjonerską gry jest w wielkim błędzie na Zachodzie gry takie jak: Zak McKraken, Agony, Flink, Moonstone, Traps n' Treasures są w takich cenach że oczy wychodza z orbit

Ostatnia aktualizacja: 18.06.2012 11:39:31 przez miro_78
[#7] Re: Diggers to rzeczywiście taka rzadka gra ?

@Duracel, post #5

Ja bym dodał nawet inny minus tego wydania. To NTSC. Wersja PAL to może bym zrozumiał nawet w porywach cenę.
[#8] Re: Diggers to rzeczywiście taka rzadka gra ?

@slawekwozniak, post #7

Gra praktycznie NIE do zdobycia nigdy jej nie widziałem żeby była do sprzedania w Polsce czy zagranicą.Cena jak nasze warunki wysoka ale kto wie???
[#9] Re: Diggers to rzeczywiście taka rzadka gra ?

@teo, post #8

Pomijając, że gra jest badziewna, to była popularna wśród posiadaczy CD32. Chyba każdy ją posiadał. To, że jest to osobna produkcja moim zdaniem nic nie zmienia. Cena zbyt wygórowana. Za taką kwotę to mogę spokojnie upolować CD32 wraz z tą grą na jednej płycie z Oscarem i plus kilka innych gier.
[#10] Re: Diggers to rzeczywiście taka rzadka gra ?

@azazel44, post #9

Prawdopodobnie masz problem ze zrozumieniem o co biega w tej grze więc nazywasz ją badziewną gra jest dobra w najgorszym wypadku zaliczyłbym ją do przeciętnych i dość trudna grałem w nią z bratem kilkanaście lat wstecz. Gra była popularna ale nie w takim wydaniu takich egzemplarzy jest pewnie kilka więc określenie "biały kruk" jest trafne. Sprzedający mimo unikalności uważam że przesadził z ceną ponieważ jest to wersja NTSC.
[#11] Re: Diggers to rzeczywiście taka rzadka gra ?

@miro_78, post #10

heh, biały kruk to tylko w Polsce . Polska dostała wersje z oscarem. Zatem to żaden biały kruk. A poza tym gra jest świetna i często do niej wracam.

Ostatnia aktualizacja: 18.06.2012 17:41:44 przez deejayremix
[#12] Re: Diggers to rzeczywiście taka rzadka gra ?

@azazel44, post #9

@azazel
Diggers badziewna? Jedna z najlepszych gier na Amigę, wciągadło jakich mało. Mam w wersji z Oscarem (który jest tak kolorowy podobnie jak Zool - do tego stopnia, że nie jestem w stanie w te gry grać, dostaję oczopląsu :D).
[#13] Re: Diggers to rzeczywiście taka rzadka gra ?

@BagoZonde, post #12

który jest tak kolorowy podobnie jak Zool - do tego stopnia, że nie jestem w stanie w te gry grać, dostaję oczopląsu

Jak grałem w Oscara, to zawsze wchodziłem w świat "War" - tam przeważa kolor szary :)
[#14] Re: Diggers to rzeczywiście taka rzadka gra ?

@azazel44, post #9

No co Ty! To bardzo fajny tytuł. Pamiętam, że po ukazaniu się CD32 faktycznie nie było zbyt dużego wyboru, ale przy tej grze spędziłem sporo wolnego czasu i była bardzo wciągająca. Muzyka, czy też bardziej podkład dźwiękowy w czasie rozgrywki budował dodatkowo świetny klimat i pomagał wczuć się w rozgrywkę. Grafika może nie powalająca, ale na poziomie.

Na jej tle taki Oskar, znajdujący się na tej samej płycie w zestawie z CD32 był porażką.
[#15] Re: Diggers to rzeczywiście taka rzadka gra ?

@Duracel, post #14

No cóż, mnie nie spasowała. Może dlatego, że wolałem grać w Tower Assault :)
[#16] Re: Diggers to rzeczywiście taka rzadka gra ?

@azazel44, post #15

Tower Assault kupiłem później... kurcze tyle czasu się spędziło przy tych grach... ehh młodym jest się tylko raz i Amiga była tylko raz...
[#17] Re: Diggers to rzeczywiście taka rzadka gra ?

@Duracel, post #14

kontynuacja Diggers "Extractors: The Hanging Worlds Of Zarg" to był jeszcze lepszy tytuł. szkoda że nigdy niedokończony.
[#18] Re: Diggers to rzeczywiście taka rzadka gra ?

@slawekwozniak, post #17

No szkoda, a jest jakieś demo?
[#19] Re: Diggers to rzeczywiście taka rzadka gra ?

@parallax, post #18

no ja gdzieś takowe miałem i grałem...pewnie w sieci da się znaleźć...nadal pewnie to mam ale czasu brak na szukanie teraz
[#20] Re: Diggers to rzeczywiście taka rzadka gra ?

@parallax, post #18

Na cd32 wypłynelo tylko demo... pełna diggers 2/ extractors tylko PiCi. Ciekawe czy na 040 pod jakims emu rusza...

Ostatnia aktualizacja: 19.06.2012 14:49:04 przez Koyot1222
[#21] Re: Diggers to rzeczywiście taka rzadka gra ?

@azazel44, post #1

Cena mocno przesadzona. Wydanie z linka jest pierwszym jakie widze na aukcji w Polsce.
Różnica między wydaniem osobnym a w "bundle" z oscarem pewnie ograniczy się tylko do osobnego pudełka i instrukcji.
Powtórze sie po chlopakach na gorze: Bardzo dobra gra, swego czasu wciagneła mnie tak bardzo ze ukonczylem gre wszystkimi rasami. Jedym mankamentem jest to że gre konczy się po uzbieraniu okreslonej kwoty a nie po zdobyciu/wygraniu wszystkich plansz. Troche trudno czasem "dojsc" do niektorych mapek bo gra sie "konczy" zanim tam dotrzemy :) Ale z drugiej strony wlasnie przez to gre mozna konczyc wiele razy na wiele sposobow.
[#22] Re: Diggers to rzeczywiście taka rzadka gra ?

@Koyot1222, post #21

Kiedyś na tej grze będziesz mógł zarobić o wiele więcej :D A tak za 20 lat, to ile powinna być warta? :)
[#23] Re: Diggers to rzeczywiście taka rzadka gra ?

@Koyot1222, post #21

zgadzam sie - Diggers to swietna gra.
[#24] Re: Diggers to rzeczywiście taka rzadka gra ?

@parallax, post #22

Jak dla mnie to wogole gry na kompaktach nie powinny byc chyba tyle warte. Mam sporo kartow na snesa i megadrive, z perspektywy czasu zawsze wydawalo mi sie ze to "trwalsza" inwestycja niz gry na krążkach.
[#25] Re: Diggers to rzeczywiście taka rzadka gra ?

@Koyot1222, post #24

To co dopiero powiesz o grach na dyskietkach a niektóre są bardzo drogie.
[#26] Re: Diggers to rzeczywiście taka rzadka gra ?

@Koyot1222, post #24

Może paradoksalnie dlatego, że CD z grami na Ami są tak nietrwałe a ich już nie robią to z tego powodu są drogie.
[#27] Re: Diggers to rzeczywiście taka rzadka gra ?

@teo, post #25

To też jest dla mnie zagadką.

Ale rozumiem to troche jak z malarstwem secesyjnym, kiedy to malowano swietne obrazy na bardzo nietrwałych podkładach. Dziś niektóre tekturki warte są po kilka milionow, nie wiem, ale ich tworcom chyba nie snilo się że przetrwają więcej niż 5-10 lat.

Nie wiem jak to bedzie z kompaktami CD32. Teoretycznie niby powinny spokojnie przetrwać i ze 30 lat. Uzytkuje swoja CD32 od 93 roku, niektore kompakty sa porysowane ale nadal swietnie dzialają. Mimo wszystko wydaje mi się że nie jest to tak trwałe rozwiązanie jak sloty kartow.

Wracajac do diggersow, ten napis "NTSC version" to ma jakies znaczenie?
[#28] Re: Diggers to rzeczywiście taka rzadka gra ?

@Koyot1222, post #27

Wracajac do diggersow, ten napis "NTSC version" to ma jakies znaczenie?

Przy dzisiejszych telewizorach i podłączaniu przewodem Euro już chyba znaczenia nie ma :)

Co do trwałości i porównań to Karta jednak trudniej w razie czego przenieść na jakąś kopię bezpieczeństwa. Więc jak kość padnie to kaplica.

Ostatnia aktualizacja: 20.06.2012 14:45:47 przez Duracel
[#29] Re: Diggers to rzeczywiście taka rzadka gra ?

@Duracel, post #28

Domowym sposobem moze i trudniej skopiowac zawartosc takiej karty... to fakt. ;)
[#30] Re: Diggers to rzeczywiście taka rzadka gra ?

@Koyot1222, post #29

Wydaje mi się że ceny gier na CD32 wyglądają tak nie inaczej ze względu na to że jest ich mniej niż wersji dyskietkowych druga sprawa grę na kompakcie raz kupujesz i po zawodach z dyskietkami już nie jest tak różowo bo wiele z nich jest niesprawdzonych i trzeba niekiedy kilku podejść żeby nabyć poprawnie działającą ulubioną grę.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem