[#1] Czemu dropbox daje dupy?
wrzucam plik. sprawdzam ścieżkę dostępu jest ok. mija dwie tudzież trzy godziny i error 401. co jest grane ?
[#2] Re: Czemu dropbox daje dupy?

@groovebox, post #1

Nie wiem, czy masz Dropboksa płatnego czy darmowego ale może być tak, że w wersji darmowej linki wygasają - musiałbyś to sprawdzić. Druga sprawa - Dropbox może usunać link, jeśli generuje on nadzwyczajnie duży ruch lub łamie prawo (pliki chronione prawej autorskim)*. Jeśli żadna z tych rzeczy, zamknij Dropboksa, skasuj katalog ~/.dropbox/cache i włącz go ponownie.

*) uprzedzające teorie spiskowe - nie, DB nie wie, jakie trzymasz pliki na koncie ale współpracuje jednak z firmami "dbającymi" o prawa autorskie, więc "zna" przynajmniej część hashy plików będących pod ochroną. Na tej podstawie może usuwać linki łąmiące regulamin.
[#3] Re: Czemu dropbox daje dupy?

@groovebox, post #1

Po wyłączeniu Ubuntu One korzystam tylko z ownCloud. Polecam
[#4] Re: Czemu dropbox daje dupy?

@groovebox, post #1

Jak udostepniasz pliki z dropdoxu ?
Czy plik pokazuje sie w zakladce Łącza ?

Ostatnia aktualizacja: 15.06.2014 14:05:22 przez Norbert
[#5] Re: Czemu dropbox daje dupy?

@groovebox, post #1

Ja miałem to samo

jak im napisałem pytanie o co chodzi ( z rok temu ) to do dnia dzisiejszego nie mam odpowiedzi .

Co jakiś czas ponawiałem pytanie - prosząc o odpowiedź

To odpisali mi na meila ( po jakimś czasie ) żebym korzystał z ICH serwisu .

Na razie nie mam potrzeby korzystania z ich serwisu i się zastanawiam nad rezygnacją .

Pozdrawiam
[#6] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Czemu dropbox daje dupy?
[#7] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Czemu dropbox daje dupy?
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem