[#1] Układy od Cosmosa
Czy ktoś z forum oprócz mnie i dez3, kupował może układy u Cosmosa? Bo okazuje się, że są z nimi jakieś problemy, a konkretnie:
-Amiga 4000 z Romy nie uruchamia się - czarny ekran;
-Upgrade (2 wait states removed) do A3640 - czarny ekran.
Ja kupiłem Romy 3000, ale jeszcze nie wiem, czy działa. Tzn. Już go zamontowałem, ale Amiga się nie uruchomiła - czarny ekran, dioda power przygaszona. Usunąłem układ, ale przy okazji uszkodziłem ścieżki na płycie głównej - Amiga jest w naprawie.
Romy A3000 kupiłem dla siebie, a upgrade A3640 kupiłem dla kolegi Rafał-A3000 no a tu taki zonk.
Poruszyłem już temat na Amiga.org, ale na razie jest beznadziejnie.
Dez3 pisał do Cosmosa, ale ten go olał po kilku "meilach" ( jak coś Tomku przekręciłem, to sprostuj).
[#2] Re: Układy od Cosmosa

@SuperBuster11, post #1

Ja kupiłem kicka 3.9 do A1200 - niby trzeba wyrzucić z systemu wokbench.library i icon.library ale jak to zrobię to mi system nie wystartuje.

Po prośbach o pomoc kontakt się urwał.

W dodatku jego kick wcale nie jest taki do przodu w stosunku do kicka z OS3.9SE BB2 - tzn chodzi mi o wersje bibliotek - więcej jest z kicka 3.1 niż OS3.9...
[#3] Re: Układy od Cosmosa

@pong777, post #2

A i w dodatku na jego kościach nie chce mi działać WitchAmiga.
Po "evaluating..." robi zwisa i reboot z Guru.
[#4] Re: Układy od Cosmosa

@SuperBuster11, post #1

Mam od Cosmosa:
A4k Romy - działa z custom KS3.9 1MB. Ze standardowym KS3.1 też działa
PIO2 mod do A4000D - działa
Exec.library do KS3.9 - działa

Może coś robicie źle...
[#5] Re: Układy od Cosmosa

@SuperBuster11, post #1

Ja mam PIO2 mod do A4000D. Z moją płytą nie chciał działać. Cosmos pisał, że z niektórymi nie chce działać. Wtedy przeprogramowałem Gale oryginałami od Jakuba Bednarskiego i teraz działa.
Cosmos coś tam musiał w tym modzie pozmieniać, że nie ze wszystkimi płytami działa. Pytałem jego o to, ale nie odpowiedział.

Ostatnia aktualizacja: 30.05.2015 09:45:11 przez jarob
[#6] Re: Układy od Cosmosa

@stachu100, post #4

Romy i epromy zalozone poprawnie, styki przeczyszczone map rom wylaczony amiga nie startuje-zolty ekran reset i tak w kolko! Romy z moim kickiem dziala poprawnie!
Najwyrazniej nie sprawdzil czy dziala po nagraniu, najlepszym sie zdarza, tylko cosmos przestal odpiaywac na mail. Na pytania przed zakupem odpowiadal b.szybko..

Ostatnia aktualizacja: 30.05.2015 10:37:10 przez dez3
[#7] Re: Układy od Cosmosa

@dez3, post #6

Sprawdź na innej A4000D. Ew. wyślij do mnie Romy + KS to sprawdzę na swojej A4000.
[#8] Re: Układy od Cosmosa

@dez3, post #6

Cosmos odpisał, żeby odesłac do niego kostki( GALe do A3640). Sprawdzi je.
[#9] Re: Układy od Cosmosa

@pong777, post #3

Działa komuś WitchAmiga na Romach cosmosa w A1200?
[#10] Re: Układy od Cosmosa

@dez3, post #6

jednak miałem rację
odesłałem ROMY i Epromy do Cosmosa

zaprogramował nowe kości i dał nowe ROMY i kickstart 3.9 działa od strzału

Panie Cosmos więcej pokory i nie pitol, że ma działać! okazało się, że nawet sprawnej płyty do A4000 nie ma żeb to sprawdzić....Myslał, że polaczki to głąby i kazał wysłać fotki czy potrafię wejść do menu CyberStorma.... itp

teraz kolej na spr A3640
[#11] Re: Układy od Cosmosa

@dez3, post #10

No i brawo. Cosmos sporo dla naszej Amisi zrobił, ale krytyki pod swoim adresem nie znosi, pokazał to już nie raz.
[#12] Re: Układy od Cosmosa

@dez3, post #10

Zdaje się, że moje szanse na kilka % przyrostu szybkości rosną.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem