[#1] Tylko gimbaza kocha obudowę A600!
Przygłupawy podwątek o "najpiękniejszości" obudowy A500 przenoszę (na razie) tutaj, jak nie poskutkuje to wyląduje w Hyde Parku i się skończy rumakowanie.
[#2] Re: [zbiórka] - nowe obudowy do A1200
Obudowa i sama amiga 500 jest najpiekniejsza.
Gimbaza powinna sie douczyc że czas amigi 500 to apogeum popularnosci.. dalsze modele to przeszczepy i wolanie o ratunek firmy commodore. Na tym sprzecie wychowala sie prawdziwa scena i powstalo najwiecej gier. Pozniej byl zjazd w dol.
Amiga 500 rulez
[#3] Re: [zbiórka] - nowe obudowy do A1200
Obudowa do Amigi 500 jest najbrzydsza i budzi najmniej pozytywnych wspomnien. Jest duza, ciezka, brzydka, a sama Amiga 500 ma male mozliwosci rozbudowy, dlatego stawiam ja na ostatnim miejscu ze wszystkich modeli. Nigdy w zyciu nie bylbym zainteresowany obudowami do Amigi 1200 na styl Amigi 500

Masz gorączkę? Klękaj i błagaj o wybaczenie! Jak mogłeś obrazić AMIGĘ 500? W Dup.je ci się poprzewracało
[#4] Re: [zbiórka] - nowe obudowy do A1200
"Ja twierdze" - wielki pan Sordan obraził AMIGĘ 500 i zasługuję na publiczną chłostę

Moim zdaniem obudowa do Amigi 500 jest brzydka, czy ja twierdze, ze obudowa do Amigi 500 jest brzydka znaczy raczej to samo.

A ty piekny jesteś?
[#5] Re: [zbiórka] - nowe obudowy do A1200

@tomko, post #4

No już. Spokój
[#6] Re: [zbiórka] - nowe obudowy do A1200

@_arti, post #5

Panie ta zniewaga krwi wymagaok, racja
[#7] Re: [zbiórka] - nowe obudowy do A1200

@tomko, post #6

Wyjaśnijcie sobie to na gadaczu albo gdzieś OK
[#8] Re: [zbiórka] - nowe obudowy do A1200

@tomko, post #6

Za obrazę AMIGI 500 dożywotni banOK
[#9] Re: [zbiórka] - nowe obudowy do A1200

@tomko, post #8

OK
[#10] Re: [zbiórka] - nowe obudowy do A1200

@_arti, post #7

Nie rozmawiam z ludzmi co opluwaja AMIGĘ 500OK
[#11] Re: [zbiórka] - nowe obudowy do A1200

@pabloz, post #2

Akurat do gimnazjum nigdy nie chodziłem, a co ważniejsze - w nosie mam fakt, że czasy A500 to apogeum popularności Amigi. Nadal moim zdaniem obudowy późniejszych "małych" Amig są dużo ładniejsze. pomysł
[#12] Re: [zbiórka] - nowe obudowy do A1200

@pabloz, post #2

Ależ przecież Commodore miało właśnie takie samo podejście i odcinając kuponiki, obudziło się z ręką w nocniku, gdy było już za późno, nie pomogła nawet Amiga CD32.
[#13] Re: Tylko gimbaza kocha obudowę A600!

@recedent, post #1

Amiga 500 - najlepszy komputer w historii
link

Ostatnia aktualizacja: 07.10.2015 03:54:32 przez Dorian3d
[#14] Re: Tylko gimbaza kocha obudowę A600!

@recedent, post #1

To samo uważam o twojej i @sordana wypowiedzi o "najbrzydszości" obudowy AMIGI 500, że są przygłupawe
[#15] Re: Tylko gimbaza kocha obudowę A600!

@recedent, post #1

A500 piękna może nie jest, ale to klasyka. W A500 jest masa przestrzeni na rozbudowę, chociaż nie jest to tak łatwe jak w nowszych wersjach. Mnie osobiście A600 nie przypadła do gustu. Wolę mieć klocka na biurku, niż "wypierdka" typu A600. Warto zauważyć, że te obudowy są prawdopodobnie najsłabsze ze wszystkich modeli. Na wtórnym rynku trudno znaleźć obudowę z kompletem zaczepów. To co przemawia za A500 to ich ilość. Raczej nie ma problemów z częściami zapasowymi, a przynajmniej są bardziej dostępne. Fakt, fabryczna A600 ma lepsze wnętrzności, ale z kolei do A500 też jest wiele rozwiązań podnoszących funkcjonalność tego komputera. Dodać należy ... te kondensatory.
[#16] Re: Tylko gimbaza kocha obudowę A600!

@misiek2, post #15

niż "wypierdka" typu A600

A dla mnie np. wypierdkowatość obudowy a600 jest jej największą zaletą, jedyne czego do szczęścia brakuje w 600 to AGA. Kompaktowa, zajmuje mało miejsca, ma PCMCIA, przyzwoicie rozbudowywalna na potrzeby retrogrania.
[#17] Re: [zbiórka] - nowe obudowy do A1200

@pabloz, post #2

O gustach się nie dyskutuje.
[#18] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Tylko gimbaza kocha obudowę A600!
[#19] Re: Tylko gimbaza kocha obudowę A600!

@recedent, post #1

Jak dla mnie najładniejszą Amą jest A1200 z żółtą obudową
[#20] Re: Tylko gimbaza kocha obudowę A600!

@Vato, post #19

Wystaw na słońce ... nabierze wyrazistego kolorytu
[#21] Re: Tylko gimbaza kocha obudowę A600!

@recedent, post #1

O rany to przeze mnie? Nie wiedziałem, że tak to się rozrośnie.
[#22] Re: Tylko gimbaza kocha obudowę A600!

@recedent, post #1

Najladniejsza ze wszystkich Amig, to A3000 Desktop. Koniec, kropka.
[#23] Re: Tylko gimbaza kocha obudowę A600!

@SuperBuster, post #22

Dobra cegła do budowy domu
[#24] Re: Tylko gimbaza kocha obudowę A600!

@SuperBuster, post #22

CDTV, ale przecież to nie Amiga
[#25] Re: Tylko gimbaza kocha obudowę A600!

@SuperBuster, post #22

Najladniejsza ze wszystkich Amig, to A3000 Desktop. Koniec, kropka.

Dokładnie. Oczywiście w komplecie z oryginalnym monitorem CRT, a nie żadnym nowoczesnym LCD :).
[#26] Re: Tylko gimbaza kocha obudowę A600!

@Jacques, post #24

CDTV jest nr 2 na mojej liscie. Potem 600 (razem z A1200, bo jest prawie identyczna), bo to moja pierwsza Amiga ;) na kolejnym miejscu A1000.

Ostatnia aktualizacja: 07.10.2015 20:23:31 przez SuperBuster
[#27] Re: [zbiórka] - nowe obudowy do A1200

@pabloz, post #2

To się nazywa ortodoksyjny dżihad w świecie amigowym.
Jak we wszystkich innych dziedzinach najnormalniejsza jest równowaga w poglądach oscylująca w jakimś sensownym zakresie różnic.

"Amiga ONE", Pegasos i "Amiga X1000" to nie są dla mnie Amigi, ale kwestionowanie amigowości i kultowości A600 jest dla mnie takim samym radykalizmem tyle, że po drugiej stronie bieguna, jak twierdzenie, że trzy wymienione są Amigami :)

Amiga 600 jest jedną z najsensowniejszych i najbardziej udanych poprawek wizualnych. Jest mała, zgrabna, praktyczna a przy tym zachowuje swój urok.

Moją pierwszą Amigą była A600, ale mam szacunek do A500 bo faktycznie jest modelem za czasów którego Amiga osiągnęła największy rozgłos. Jednak obiektywnie rzecz biorąc... to mało praktyczna krowa. Do A600 człowiek ma ochotę się przytulić ;) A500 można się co najwyżej powachlować

I zgadzam się ze słowaim codi. Gdyby A600 miała AGAtę, to byłaby the best tak historycznie jak i dzisiaj... praktycznie :)

Ostatnia aktualizacja: 07.10.2015 21:47:54 przez Duracel
[#28] Re: Tylko gimbaza kocha obudowę A600!

@SuperBuster, post #26

Najładniejsza Amiga to jest oczywiście _MOJA_ Amiga :)
[#29] Re: Tylko gimbaza kocha obudowę A600!

@pawelini, post #28

A najbrzydsza myszka to trumienka.
[#30] Re: Tylko gimbaza kocha obudowę A600!

@ZbyniuR, post #29

...i najtwalsza (jak to trumna)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem