kategoria:
[#61] Re: Ankieta Z jakiego systemu operacyjnego korzystasz?

@Motyl, post #60

Bluźnierca, zbanować Go
[#62] Re: Ankieta Z jakiego systemu operacyjnego korzystasz?

@Motyl, post #60

A dla mnie nie minęło. Używam codziennie z pełną satysfakcją
[#63] Re: Ankieta Z jakiego systemu operacyjnego korzystasz?

@Schizo_, post #54

Ja bym zaczął od komisji badającej przyczyny upadku Commodore Amiga. Myślę, że członków, którzy zasilą jej szeregi znajdziesz na PPA. Dobra, bo Polutuje da mi drugiego bana.OK
[#64] Re: Ankieta Z jakiego systemu operacyjnego korzystasz?

@Motyl, post #60

Ty i ten drugi od osx. Dramat. Czy Wy tak na poważnie z tą niepoważną ankietą? Ktoś sobie poleciał w kule tworząc tą całą ankietę wrzucając Amiga Os i to od atari zwane tosem. I myśwa w te kule zagrali, a że przy okazji pokazaliśmy, że w ankietach, w których bierze udział 200 osób jesteśmy siłą - to chwała nam i glorija:D.
[#65] Re: Ankieta Z jakiego systemu operacyjnego korzystasz?

@fazior, post #64

ok, racja
[#66] Re: Ankieta Z jakiego systemu operacyjnego korzystasz?

@fazior, post #64

brawo!
[#67] Re: Ankieta Z jakiego systemu operacyjnego korzystasz?

@fazior, post #64

A ja se w kule lece o tym osx, a ty tak na poważnie?
[#68] Re: Ankieta Z jakiego systemu operacyjnego korzystasz?

@SuperBuster, post #67

Chodziło mi o człowieka kozę. Z tym osx to był żart przecież. Kurczaki. ta cała ankieta to żart... ale My wygrywamy. Forza Amiga :D.
[#69] Re: Ankieta Z jakiego systemu operacyjnego korzystasz?

@fazior, post #68

Chodziło mi o człowieka kozę
aaa... to nie znam
[#70] Re: Ankieta Z jakiego systemu operacyjnego korzystasz?

@SuperBuster, post #69

Post 10,31. Też nie znam, ale mam nadzieję że na nas zagłosuje:). Edit. I Recedentowe dywagacje na temat koszerności Mosa... słabe to:). Z PowerBooka, mimo padniętych klawiszy zagłosowałem:).

Ostatnia aktualizacja: 17.11.2017 19:58:03 przez fazior
[#71] Re: Ankieta Z jakiego systemu operacyjnego korzystasz?

@fazior, post #70

Krówko, to nie koza, tylko koził. Nawet robiąc sobie jaja warto trzymać poziom.
[#72] Re: Ankieta Z jakiego systemu operacyjnego korzystasz?

@JerzA, post #71

Uff, Kornel, Pacanów. Matoł. Byłem, widziałem, kontrolowałem.
[#73] Re: Ankieta Z jakiego systemu operacyjnego korzystasz?

@JerzA, post #71

We are the Borg, you will be assimilated :)
[#74] Re: Ankieta Z jakiego systemu operacyjnego korzystasz?

@fazior, post #72

Byłaś, widziałaś, ale nie ogarnęłaś. Mało tego nie pojęłaś co reprezentuje Matołek z Pacanowa.
EOT
[#75] Re: Ankieta Z jakiego systemu operacyjnego korzystasz?

@JerzA, post #74

A ja mam nadzieję, że kiedyś walniemy po browcu:).
[#76] Re: Ankieta Z jakiego systemu operacyjnego korzystasz?

@fazior, post #75

Czy kojarzy ktoś w którym Magazynie Amiga była jakaś ankieta, albo ma jakiś spis treści by to znaleźć?

Ewentualnie w C&A albo w ACS.

Ostatnia aktualizacja: 24.01.2020 14:15:48 przez ZbyniuR
[#77] Re: Ankieta Z jakiego systemu operacyjnego korzystasz?

@ZbyniuR, post #76

Google mi znalazło że ankiety są w MA 1-95 oraz w C&A 4-92.
W tym 2im rzeczywiście jest tzn pytania, a bardziej mnie interesują wyniki. A w tym MA tzn w jego djvu jej nie widzę ale brakuje strony 76, może tam była. Teraz się zastanawiam po ilu numerach mogli wydrukować wyniki, jakieś pomysły?
[#78] Re: Ankieta Z jakiego systemu operacyjnego korzystasz?

@ZbyniuR, post #77

To była ankieta z zapytaniem tylko o OS, czy bardziej rozbudowana?
[#79] Re: Ankieta Z jakiego systemu operacyjnego korzystasz?

@amikoksu, post #78

Jaki procek masz, ile twardego itp.

Ale musiała być jeszcze jedna później, bo ja ją wysłałem, a w 95 jeszcze nie miałem Amy i nie kupowałem MA.
[#80] Re: Ankieta Z jakiego systemu operacyjnego korzystasz?

@ZbyniuR, post #79

Wyniki ankiety ACS 7-8 98r.
Też brałem udział.
[#81] Re: Ankieta Z jakiego systemu operacyjnego korzystasz?

@amikoksu, post #80

Dzięki. :)

Chociaż ta dotyczy raczej tego czego ludzie chcą w magazynie i do czego Amig używają.

Patrzyłem w 1-96 jest spis treści rocznika 95 ale nie znalazłem w nim wyników ankiety z 1-95. :( Ech będę musiał po kolei wszystkie ściągać i przeglądać.

Edit:
Poprawka, są też wyniki jakie mają procki ale małym druczkiem, a nie na wykresach. :)

Ostatnia aktualizacja: 24.01.2020 18:43:31 przez ZbyniuR
[#82] Re: Ankieta Z jakiego systemu operacyjnego korzystasz?

@ZbyniuR, post #81

Piękne wyniki ankiety; Winzgroza 33% AmigaOS 48%. Pozostale systemy to nieistotne procenty.
[#83] Re: Ankieta Z jakiego systemu operacyjnego korzystasz?

@ZbyniuR, post #81

Wyniki ankiety opublikowanej w ACS 3-97.

---------|---------|---------|---------|---------|---------|---------|---------|---------|---------|
-11% A500-|-9% 600-|6%CD32|------------------------------- 73% A1200 ------------------------------|
------ 20% 68k ----|------------- 33% 020 -----------|------- 20% 030 ----|------ 20% 040 ----|--|-|  <-  2% 060  i  1% PPC
-------------- 36% do 2MB -----------|-------- 23% do 9MB ---|----------- 25% do 16MB ---|--więcej-|
--- nie ma ---|----------- chce kupić ---------------|------------- ma HDD i CD -------------------|
                                                    |9%Monitor|- 14% Towerkę-|6% Drukarkę|4%Modem|-|  <- 1% RTG
[#84] Re: Ankieta Z jakiego systemu operacyjnego korzystasz?

@ZbyniuR, post #83

Znalazłem wyniki ankiety w C&A. Pytania były w 4/92, (przed kompami z AGA),
odpowiedzi są w 10/92 (posiadany/planowany sprzęt), i w 11/92 (ulubiony soft).

65% ankietowanych ma C64, (oraz 1.7% C128)
90% z nich ma tylko magnetofon, czyli 10% ma stację.
78% posiadaczy 8bit zamierza kupić 16bit

30% ankietowanych ma Amigę, ale jaką nie podano.
51% z nich planuje ją zmienić.
niestety nie podano ile % ma twardziela, choć było takie pytanie. możliwe że mniej niż 1%. Podobnie z RAMem nie ma danych.

12% ankietowanych ma drukarkę. około 1/3 ma monitor kolor, (tak to wygląda na wykresie, nie podano dokładniej). podobna ilość ma TV/monit-mono, choć mono częściej posiadacze C64, a monit kolor częściej posiadacze Amig.

Jaki komputer planują kupić ci co planują?
44% A500
16% A500+
14% PC
12% A3000 (jedyna mocniejsza)
13% inna Amiga (600 2000 CDTV)

Najczęściej używane programy na C64 to: ArtStudio, Simon'sBasic, VoiceTracker, i kopiery.
A na Amigach: X-Copy, DeluxePaint, CED, MiamigaFile, Amos, ProTracker, DiskMaster. Szczegóły w C&A 11-92.

Jeszcze raz (chyba czytelniej) wpiszę wyniki ankiety z ACS 3/97 <pytania, 7-8/98 <wyniki.

11% A500
9% A600
6% CD32
73% A1200

20% 68k
33% 020
20% 030
20% 040
2% 060
1% PPC

36% do 2MB
23% do 9MB
25% do 16MB
10% więcej

50% ma HDD
50% ma CD
14% ma Towerkę
9% ma Monitor
6% ma Drukarkę
4% ma Modem
1% ma RTG

35% chce kupić HDD
20% chce kupić Turbo

Wyniki z MA '95 wstawię jak je znajdę. :)
[#85] Re: Ankieta Z jakiego systemu operacyjnego korzystasz?

@ZbyniuR, post #84

Znalazłem w necie spis treści i wynika z niego że była ankieta dotycząca zawartości magazynu, i o potrzebnych amigowych książkach oraz kilka razy z głosowaniem na produkt roku, ale nie było o tym jaki ludzie mają sprzęt albo do czego go używają. Czyli pamięć płata mi figle i koniec tematu.

Jakby ktoś chciał ten spis treści to proszę, (PL znaki w Amiga PL).
http://cd.textfiles.com/amigama/amigama199807/Spisy/Magazyn_Amiga/masp2.txt
[#86] Re: Ankieta Z jakiego systemu operacyjnego korzystasz?

@ZbyniuR, post #83

...73% A1200...

Zapewne niektórym "die hard OCS" to może być "nie w smak"...
[#87] Re: Ankieta Z jakiego systemu operacyjnego korzystasz?

@Solo Kazuki, post #86

Myślę że w '97 ciągle 500kowców było więcej niż posiadaczy AGI, tyle że nie mieli po co ACS kupować. Pewnie łupali w co się dało, a jeśli coś czytali to Secret Service. ;)

W 94 wg ich ankiety stanowili największą grupę 36% czytelników. I założę się że w 97 nie przestali nimi być, choć platformę może zmienili.
[#88] Re: Ankieta Z jakiego systemu operacyjnego korzystasz?

@ZbyniuR, post #87

I założę się że w 97 nie przestali nimi być, choć platformę może zmienili.

I sam sobie zaprzeczasz, bo jak zmienili platformę, to A500 sprzedali, wyrzucili, dali w darze jakiejś szkole/itp (i odpisali sobie od podatku) lub schowali na przysłowiowy strych.
Ja się nie założę, ale z tego co pamiętam realia tamtych lat, większość moich znajomych którzy nie przestali używać Amigi to właśnie dlatego że używali rozbudowanych A1200, na których zdecydowanie więcej dało się zrobić niż na A500. Sam miałem dosyć robudowany sprzęt (A1200+BPPC 040@40MHz/603@160MHz z 128MB RAM) który "załapał się" na pierwsze filmy w rozdzielczościach VCD (AVI DivX i MPEG), gry 3D (w tym QuakePPC który zadziwiająco dobrze radził sobie na AGA) czy emulatory (w tym MAME, Genesis i SNES).

Ostatnia aktualizacja: 27.01.2020 10:03:25 przez Solo Kazuki
[#89] Re: Ankieta Z jakiego systemu operacyjnego korzystasz?

@Solo Kazuki, post #88

Nie wiem jak inni ale ja miałem krewnych na wsi. Im dalej od miasta tym mniej im się przelewało, a czerpanie radości ze sprzętu sprzed 5 czy nawet 10 lat nie było tam powodem do wstydu. Miastowi odstępowali go za grosze albo darmo, razem ze stosami sfatygowanych bo starych już czasopism. Satysfakcję czerpali z kontaktów z bliskimi (w tych wielodzietnych rodzinach), oraz z Disco Polo, a nie z kolekcji najnowszej elektroniki. Nie czuli się gorsi, i żyli, choć nie wypełniali ankiet. :)
[#90] Re: Ankieta Z jakiego systemu operacyjnego korzystasz?

@ZbyniuR, post #89

Myślę że w '97 ciągle 500kowców było więcej niż posiadaczy AGI, tyle że nie mieli po co ACS kupować. Pewnie łupali w co się dało, a jeśli coś czytali to Secret Service. ;)

Bardzo możliwe bo jak się ludzie przesiadali z Amigi 500 na Amigę 1200, to z reguły Amiga 500 trafiała w inne ręce a być może najczęściej niedługo po nabyciu na strych.

Przy Amigach 1200 w drugiej połowie lat 90tych zostawały głównie osoby dla których granie przeszło na dalszy plan lub też już nie grali w ogóle a Amiga służyła im do szeroko rozumianej pracy. Głownie ta grupa kupowała MA, ACS która w jakiejś części miała nadzieje że Amiga wróci do sklepów.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem