[#18]
Re: Standard turbo kart Next level A500
@mrcha_67,
post #15
Dużo amigowych chipów, do tego dużo taniej od anglików z ebay ma Individual Computers.
Super Buster 11 jeżeli już :) Niestety poza drogimi angolami z ebay nikt nie ma w ciągłej sprzedaży.
CIA też trzeba szukać, albo przepłacić u angoli, ja kupowałem ostatnio w jednej niemieckiej firmie o połowę taniej.
O SuperDMAC tylko można pytać na Amibay. Ja kupowałem u svety. Z tym, że jedyne dostępne rewizje to -02, a ta akurat miewa problemy z Ramseyem 7, który jest jedynym dostępnym. Jest kilka stron, gdzie niby podają, że mają na stanie SuperDMAC, ale za każdym razem gdy pytałem, otrzymywałem odpowiedź, że jednak nie ma :)
Planowanie czegokolwiek z Amberem jest kompletnie pozbawione sensu, bo jest on praktycznie nie do dostania i w kosmicznych cenach. Do tego FlickerFixer zbudowany na bazie Ambera nie powala jakością obrazu, wiem, bo mam Ambera :) Są niezłe projekty FlicekrFixerów oparte na Xilinxach.
Poza tym zgadzam się z przedmówcą. Robienie A3000 z A500 jest pozbawione sensu (chociaż nie jest niemożliwe). Są gotowe projekty zamienników płyt A3000 np. AA3000++. Można sobie kupić płytkę u autora projektu, kupić części i lutować. Ja swoją już prawie skończyłem. To właśnie do niej kupowałem chipy, w tym SuperDMAC.
Ostatnia aktualizacja: 23.07.2020 14:17:34 przez wali7