[#31] Re: Komu komu, bo idę do domu?

@brain030, post #26

Może nie z piwnicy, ale zwykła A500 z kartonem i akcesoriami (standardowymi) za 2k to częsty widok, choćby tutaj i cena nie podlega negocjacji.

Bardzo ładnie zachowany egzemplarz, aż szkoda sprzedawać, więc jakoś mnie to nie dziwi. Za połowę masz taką (może i z piwnicy 😁), a jak dobrze poszukasz to i za Komodę da się zamienić. :) Więc to nie tak, że nie ma wyboru.
[#32] Re: Komu komu, bo idę do domu?

@majster, post #31

Można też znaleźć A500 w ładniejszym pudełku i z kilkoma dodatkami za 3,2k jak tutaj. Takie ceny nie są rzadkością, a nawet jak pięćsetka dobije do 5k specjalnie się nie zdziwię ;)

Każdy mierzy taki sprzęt swoją miarą i nie ma ona nic wspólnego z rzeczywistą wartością. Dla kogoś jego własny komputer z dzieciństwa, czy taki którego długo szukał, może być wart bardzo dużo, choćby 5k, nawet jeśli jest to ZX Spectrum jak tu.

Nie widzę problemu w tych cenach, jak ktoś inny tyle zapłaci to jego sprawa.
[#33] Re: Komu komu, bo idę do domu?

@_DiskDoctor_, post #1

To są kartony dla youtuberów którzy lubią pokazywać innym na filmach jakie to sprzęty mają na regałach, ot cała filozofia

A co do tych kartonów to ja o dziwo miałem do mojej A1200 brązowy karton, nie wiem czy fabryce nie starczyło tego białego czy co... w każdym razie do prezentacji się on nie nadawał, no i w tym sklepie takiego nie mają No i co ci po takim kartonie ze sklepu jak nalepki z numerami raczej na nią nie przekleisz ze swojego pudełka (no chyba, że jednak suszarką też się da z kartonu nalepkę odkleić).

Ostatnia aktualizacja: 05.11.2024 11:37:55 przez Madman
1
[#34] Re: Komu komu, bo idę do domu?

@Madman, post #33

no chyba, że jednak suszarką też się da z kartonu nalepkę odkleić

Da się.
[#35] Re: Komu komu, bo idę do domu?

@KM_Ender, post #25

" No i dawajcie mi moją wyczekiwaną Amigę 500 maxi."

Nie byłbym tego taki pewien, Retro Games zapowiedziało "full size Amiga console", a więc równie dobrze może to być replika A600 lub nawet CD32, bo nigdzie nie ma wzmianki, żeby sprzęt miał działającą klawiaturę. Jedyne co przemawia za tym, to doświadczenia związane z The C64 Maxi.
2
[#36] Re: Komu komu, bo idę do domu?

@Drakon, post #34

Ale to już nie jest ten oryginalny zabytkowy 30-letni karton o zapachu piwnicy i śladach po gnieździe szczurów. To nie jest retro .
1
[#37] Re: Komu komu, bo idę do domu?

@prz, post #36

o zapachu piwnicy i śladach po gnieździe szczurów

To też w sumie da się zrobić ;)
2
[#38] Re: Komu komu, bo idę do domu?

@charliefrown, post #35

A wiesz, że też ostatnio pomyślałem, że wydadzą CD32 Maxi. Brak klawiatury byłby minusem, choć pewnie osobno byłoby do kupienia. Koniec roku to chciejstwo urodzinowo/gwiazdkowe mi się załącza.
1
[#39] Re: Komu komu, bo idę do domu?

@KM_Ender, post #38

Też przyszło mi to do głowy no napisali "console", ale to było by bez sensu bo mielibyśmy z kolei replikę napędu, btak klawiatury (więc czym miałby sie różnić od mini) a z drugiej strony mało kto miał cd32 i magia sentymentu nie zadziała. Sprzedaż tego nie była by już tak dobrabbo ani wygląd by nie kusił ani funkcje.
Wg mnie największy sens miała by a600, w miejsce flopa wejście na kartę sd.
3
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem