Może nie z piwnicy, ale zwykła A500 z kartonem i akcesoriami (standardowymi) za 2k to częsty widok, choćby tutaj i cena nie podlega negocjacji.
Bardzo ładnie zachowany egzemplarz, aż szkoda sprzedawać, więc jakoś mnie to nie dziwi. Za połowę masz taką (może i z piwnicy 😁), a jak dobrze poszukasz to i za Komodę da się zamienić. :) Więc to nie tak, że nie ma wyboru.
Można też znaleźć A500 w ładniejszym pudełku i z kilkoma dodatkami za 3,2k jak tutaj. Takie ceny nie są rzadkością, a nawet jak pięćsetka dobije do 5k specjalnie się nie zdziwię ;)
Każdy mierzy taki sprzęt swoją miarą i nie ma ona nic wspólnego z rzeczywistą wartością. Dla kogoś jego własny komputer z dzieciństwa, czy taki którego długo szukał, może być wart bardzo dużo, choćby 5k, nawet jeśli jest to ZX Spectrum jak tu.
Nie widzę problemu w tych cenach, jak ktoś inny tyle zapłaci to jego sprawa.
To są kartony dla youtuberów którzy lubią pokazywać innym na filmach jakie to sprzęty mają na regałach, ot cała filozofia
A co do tych kartonów to ja o dziwo miałem do mojej A1200 brązowy karton, nie wiem czy fabryce nie starczyło tego białego czy co... w każdym razie do prezentacji się on nie nadawał, no i w tym sklepie takiego nie mają No i co ci po takim kartonie ze sklepu jak nalepki z numerami raczej na nią nie przekleisz ze swojego pudełka (no chyba, że jednak suszarką też się da z kartonu nalepkę odkleić).
Ostatnia aktualizacja: 05.11.2024 11:37:55 przez Madman
" No i dawajcie mi moją wyczekiwaną Amigę 500 maxi."
Nie byłbym tego taki pewien, Retro Games zapowiedziało "full size Amiga console", a więc równie dobrze może to być replika A600 lub nawet CD32, bo nigdzie nie ma wzmianki, żeby sprzęt miał działającą klawiaturę. Jedyne co przemawia za tym, to doświadczenia związane z The C64 Maxi.
A wiesz, że też ostatnio pomyślałem, że wydadzą CD32 Maxi. Brak klawiatury byłby minusem, choć pewnie osobno byłoby do kupienia. Koniec roku to chciejstwo urodzinowo/gwiazdkowe mi się załącza.
Też przyszło mi to do głowy no napisali "console", ale to było by bez sensu bo mielibyśmy z kolei replikę napędu, btak klawiatury (więc czym miałby sie różnić od mini) a z drugiej strony mało kto miał cd32 i magia sentymentu nie zadziała. Sprzedaż tego nie była by już tak dobrabbo ani wygląd by nie kusił ani funkcje.
Wg mnie największy sens miała by a600, w miejsce flopa wejście na kartę sd.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies
(ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach.
Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy
niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki
internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.