[#1] Amiga i rynek w Gdańsku
Zapraszam do moich wypocin :) X-COPY górą :)

https://www.trojmiasto.pl/wiadomosci/Rynek-we-Wrzeszczu-Mekka-milosnikow-komputerow-w-latach-90-n202824.html
8
[#2] Re: Amiga i rynek w Gdańsku

@aMifan, post #1

Przeczytałem. 👍 W ramach korekty:

Na rynku można było dostać także "programowe zabezpieczenia", gdy producent (szczególnie polski) uparł się tak, że do oryginalnej gry dodawał tzw. jingla.

Masz na myśli dongle'a.

Czy program X-COPY też został spiracony? Ciężko powiedzieć, nie pamiętam już, jaką posiadał licencję autorów. Może był darmowy?

Nie był. Jak chcesz poznać całą historię z pierwszej ręki to jest tutaj.
3
[#3] Re: Amiga i rynek w Gdańsku

@majster, post #2

Może był darmowy?

Kto mieczem wojuje, ten od miecza ginie.
3
[#4] Re: Amiga i rynek w Gdańsku

@aMifan, post #1

Pamiętam te czasy. Jeszcze rynek na Przymorzu, giełda w Żaku i przy domu towarowym centrum.
1
[#5] Re: Amiga i rynek w Gdańsku

@majster, post #2

X-COPY BYŁ zabezpieczony donglem, kluczem sprzętowym. czemu wprowadzasz w błąd.
w dodatku jest toi widoczne na tym video do którego link przytoczyłeś :)
chociażby w 6:16 materiału.
nie zmienia to faktu - ze po spiraceniu softu do piracenia - zaczeło się/..
[#6] Re: Amiga i rynek w Gdańsku

@habit, post #5

X-COPY BYŁ zabezpieczony donglem, kluczem sprzętowym. czemu wprowadzasz w błąd.
w dodatku jest toi widoczne na tym video do którego link przytoczyłeś :)
chociażby w 6:16 materiału.

Tak, wprowadzam w błąd pisząc dokładnie o tym, że był płatny i jeszcze podając link to źródła.
Dongle, o którym napisałeś jest do Cyclone, a nie do X-Copy. I znowu ten sam link.

Trochę głupio wyszło, nie?
[#7] Re: Amiga i rynek w Gdańsku

@majster, post #6

gupio to wyszo Nawrockiemu z mieszkaniem. ja, jesli popeniem błąd - to przepraszam, ale też mógłbyś kolego zachować troche przychylności, bo inaczej to wychodzisz na buraka [jak Nawrocki].
a jak wytłumaczyć w takim razie x-copy i dongle do niego
1
[#8] Re: Amiga i rynek w Gdańsku

@habit, post #7

Czekaj, najpierw zarzucasz mi bezpodstawnie, że wprowadzam w błąd, potem oczekujesz wyrozumiałości, a na końcu sugerujesz mi, że to ja zachowuję się jak burak? OK, specjalnie dla ciebie zagłosuję na Nawrockiego.

A dongle jest do Cyclone, napisałem to w poprzednim poście i podałem link do tej części gdzie jest to pokazanie i omówione.
1
[#9] Re: Amiga i rynek w Gdańsku

@habit, post #7

Tęsknię za czasami kiedy za wrzutki polityczne na PPA dostawało się Autobahna.
2
[#10] Re: Amiga i rynek w Gdańsku

@habit, post #7

To byl nie tyle dongiel, ale niezbedny dodatek do Cyclone.
Bez tego dongle'a po prostu nie da sie skopiowac niektorych zabezpieczen (typu longtracki) w grach Amigowych, potrzebne sa dwie stacje, Cyclone (program) i ten hardware. A Cyclone byl dodatkiem do X-Copy (tzw. Tools).
1
[#11] Re: Amiga i rynek w Gdańsku

@majster, post #8

Kolego, nie mam podstaw, żeby Ci cokolwiek zarzucać/
I rzeczywiscie - -copy NIE jest zabezpieczone

peace spalam się
[#12] Re: Amiga i rynek w Gdańsku

@recedent, post #9

Ja z utęskieniem wyczekuje chwili kiedy ludkość przestanie mylić Autobahn [autostrade] z banem.
Daj spokój....

Ostatnia aktualizacja: 13.05.2025 22:02:36 przez habit
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem