Komentowana treść: Amiga 40 Tools Jam 2025
[#1] Re: Amiga 40 Tools Jam 2025
W tych konkursach o nagrodach nie ma co pisać, bo najczęściej przesyłki giną w drodze, ale dla samej satysfakcji czemu nie... Ktoś planuje coś wystawić? Bo ja może coś zrobię, czasu jest sporo.

Ostatnia aktualizacja: 12.05.2025 12:22:37 przez vojo
[#2] Re: Amiga 40 Tools Jam 2025

@vojo, post #1

W Wielkiej Brytanii nie słyszeli o przesyłach rejestrowanych? A to figlarze...
2
[#3] Re: Amiga 40 Tools Jam 2025
O, wreszcie jakiś interesujący konkurs.
2
[#4] Re: Amiga 40 Tools Jam 2025

@vojo, post #1

Nagrody już z góry są przyznane po koleżeńsku zapewne, ale dla sportu można coś stworzyć. Ja mam pewien pomysł mimo, że nie czuję się pewnie w pisaniu softu.

Ostatnia aktualizacja: 12.05.2025 14:13:13 przez tukinem
1
[#5] Re: Amiga 40 Tools Jam 2025
Serio jest sens zawracać sobie głowę nagrodą w wysokości 10 funtów? To już lepszy byłby pamiątkowy dyplom. 😀
2
[#6] Re: Amiga 40 Tools Jam 2025

@MDW, post #5

Jeżeli piszesz dla tych dziesięciu funtów, to nie ma sensu. Ale ja np. wrzucam programiki na Aminet i bez tych 10 funtów. Po prostu rozrywka, połączona z małym wyzwaniem. Mam w głębokim poważaniu, które miejsce zajmę.
7
[#7] Re: Amiga 40 Tools Jam 2025

@MDW, post #5

Jeśli ktoś organizuje konkurs, opisuje nagrody, ogłasza laureatów to powinien się wywiązać nawet jeśli nagroda był brelok.
A jak nie ma nagród to niech napisze że konkurs dla fanu i fejmu, i będzie OK.

Ale jak już napisałem w poście #1, warto wziąć udział dla samej satysfakcji, a na nagrody nawet lepiej nie patrzeć.

Ostatnia aktualizacja: 12.05.2025 15:48:14 przez vojo
2
[#8] Re: Amiga 40 Tools Jam 2025

@MDW, post #5

Gdybym był pisarzem, to bym napisał jakiś programik a jak bym wygrał 25 funtów, to bym sobie kupił dżojstik Matt i pokrywę do Amigi 500 bo mi się zakurzyła. Ale dyplom też byłby spoko.
[#9] Re: Amiga 40 Tools Jam 2025

@vojo, post #7

Jeśli ktoś organizuje konkurs, opisuje nagrody, ogłasza laureatów to powinien się wywiązać nawet jeśli nagroda był brelok.
A jak nie ma nagród to niech napisze że konkurs dla fanu i fejmu, i będzie OK.

Aaaa tak, z tym się w pełni zgadzam. Jeżeli już się obiecuje to na pewno trzeba się wywiązać. A jeżeli jest problem z wywiązaniem się z obietnic to lepiej tego nie obiecywać. Taka kwota nie jest w stanie kogoś zachęcić, a jej brak zniechęcić do stworzenia czegoś.
[#10] Re: Amiga 40 Tools Jam 2025

@MDW, post #9

Dla przykładu AmiGameJam 2024 jeszcze nie został rozstrzygnięty, o czym przypomniałem na EAB. Ciężko jurorom się zebrać i znaleźć czas, skoro każdy z nich jest youtuberem i czas poświęca na nagrywanie podcastów/dzienników/tygodników czy jak to tam się nazywa odpowiednio żeby zebrać kolejne tysiąc łapek.

Ostatnia aktualizacja: 12.05.2025 17:22:25 przez tukinem
2
[#11] Re: Amiga 40 Tools Jam 2025

@tukinem, post #10

Jak to "ciężko jurorom się zebrać"? To po co to organizowali?
Ech, co się dzieje z tym światem...
[#12] Re: Amiga 40 Tools Jam 2025

@MDW, post #11

Cammy tłumaczyła się tym, że problem polega na różnicach w strefach czasowych pomiędzy nimi.
[#13] Re: Amiga 40 Tools Jam 2025

@tukinem, post #12

Serio? Przecierz nie rozni ich roznica czasowa jednego miesiaca.
Dodatkowo ona sie nie zmieni automagicznie.
W dzisiejszych czasach jest tyle komunikacyjnych technologii: emaile, ołts-apy, mesendzery, IRCe, Fejsbuki itp.
I dogadac sie nie potrafia? To nie powazne. To jakiego narzedzia im brakuje?
Moze trzeba taki napisac i wystawic na kompo?
1
[#14] Re: Amiga 40 Tools Jam 2025

@Phibrizzo, post #13

Może nie potrafią się dogadać, bo debatują nad tym która pozycja powinna wygrać tak długo, że ktoś z "wschodniej strefy czasowej" musi już iść spać? Na to żadne oprogramowanie nie pomoże. pomysł
1
[#15] Re: Amiga 40 Tools Jam 2025

@Phibrizzo, post #13

Biorąc pod uwagę, że Cammy jest osobą jednak niesłyszącą to na pewno utrudnia im żywą komunikację, którą jednak woleli by zrobić (video+chat). Zresztą w naszym świecie rzeczy dzieją się bardzo powoli, nie ma się co tym stresować :)
1
[#16] Re: Amiga 40 Tools Jam 2025

@Rafael/ARMO, post #15

Biorąc pod uwagę, że Cammy jest osobą jednak niesłyszącą....

Tego to nie wiedzialem nawet.
Tym bardziej mysle ze slowo pisane jest najlepszym rozwiazaniem.
1
[#17] Re: Amiga 40 Tools Jam 2025
Świetna inicjatywa. Do tego czasu może coś zmajstruję na AROS-a.
3
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem