@fazior, post #8
@fazior, post #10
@Don_Adan, post #13
Skoro CG 4 jest znaczaco szybsze niz P96 3.4, to jakies wyniki mozesz wrzucic tutaj:
link
Moze Thor poprawi ten sterownik, bo to chyba jego jest?
@nowy80, post #14
Mała korekta poprzedniego wpisu odnośnie zasilacza z 8A na linii 5V. Zasilacz pracuje i komputer jest stabilny ale tylko 30-45 min przy maksymalnym obciążeniu (dema PPC). Jeśli mocno go obciążam, po tym czasie zazwyczaj włącza się zabezpieczenie w zasilaczu i go odłącza do momentu ostygnięcia. Przy pracy w systemie, wszystko jest ok i nie widzę tego efektu. Wygląda na to, że potrzeba jest w skrajnych sytuacjach więcej niż 8A, czytałem że lepiej mieć w okolicy 10A. Przerobię w weekend ASTEC AA21430 +5V 9,5A, zobaczę czy będzie stabilniej przy ciągłym odtwarzaniu dem PPC.
@Lokaty, post #15
@fazior, post #16
@nowy80, post #17
@Lokaty, post #18
@Lokaty, post #18
Jak masz podłączone zasilanie z tego ATXa do płyty Ami? Jakaś przejściówka pomiędzy, czy kable "na gorąco"?
@mwb113, post #19
Ja mam tak nawet w towerce, zasilanie pod fdd. OS 4.1fe chodzi non stop przy odpowiednim zasilaniu i chłodzeniu, bez problemów.
@Lokaty, post #24
Jeżeli powyższe piszesz w kontekście Mediatora ze stopki to ten właściwie problem zasilania rozwiązuje po swojej stronie. To jest duża zaleta tego mostka przy kanapce z BPPC. ;)
@nowy80, post #25
@nowy80, post #25
@BULI, post #27
Tak, miałem w jednej A1200 BVisionPPC i Voodoo3 i Radeona9250.
Z tym, że wtedy BVisionPPC miała tylko sterowniki pod CGFX a Voodoo3 i Rradeon pod Medkiem sterowniki tylko pod P96.