@MDW,
post #10
No całkiem zacnie się ten Hans Kloss prezentuje - fajna platformówka. Piszę na podstawie filmu z MorphOSa.
Zapomniałem, że u kolegi, który miał Atari widziałem, oprócz Robbo, też Montezuma Revenge, ale nie grałem wiele, bo ta gra jest dosyć trudna. Widziałem też grę Druid.
Sam w domu miałem Commodore 64 (mam dziś zakupiony działający egzemplarz). Mam też małe Atari ze stacją dyskietek, również działąjące, które "odratowałem" swego czasu od kolegi brata.
Kupiłem też kilka lat temu Robbo Konstruktor, ale stacja dyskietek, którą mam, wymaga ręcznego przyciskania głowicy, więc od dawna nie używam, bo mało wygodne (mógłbym nabyć nową stację).
Do Commodore 64 mam też (oprócz stacji) nowego kaseciaka, ale nie wiem czy on działa też z Atari (do którego i tak nie mam kaset).
Na Commodore 64 grałem bardzo dużo w podstawówce. Jedną z ciekawszych dla mnie gier było "Golden Talisman", ze smokiem w jednej z komnat. I oczywiście mnóstwo innych.
Brawo dla Rafała i ekipy za przygotowanie tej ulubionej jak mniemam platformówki z Atari.
Ostatnia aktualizacja: 10.06.2025 15:12:26 przez Hexmage960