[#24]
Re: '' Mój Komputer '' . . . Moje CDTV ' s
@gienekk,
post #23
Z okazji przeziębienia, wracam trochę na furum.... przeziębienie jest przecież też jakąś okazją, a wypić zawsze można - jak zapewne zabrzmiały by słowa węglarza na furze w Barejowskim teoretycznym filmie o dostarczycielach węgla do ST ( "MiŚT" ? ) opowiadających o Amidze.
A rodzi sie nowa świecka tradycja - jest szansa, że jedna z Amig CDTV wróci nazad do TVK. Jeszcze palcem na wodzie pisane, czy jak wolą koneserzy amarenopodobnych, wino patykiem pisane, ale jakieś tam perspektywy są. Bedę więc miał motywacje do nowo uruchomienia CDTV's i zobaczenia czy po 2 latach w szafie zaskoczą. Dobrze , że ich nie rozdałem, bo jam z tych co wolę dać niż trzymać bo to nic dobrego dla sprzętu z epoki...
A tak swoją droga... chciałbym mieć STE, a jeszcze bardziej 1040 STFM - bo gdyby nie kaseta VHS ok '90 , gdzie kolega przyniósł mi nagrane rzeczy z gier z amigi w tym renderowane intro Robocopa z ED201 w 3D , gdy pomyślałem - ja tez tak chce coś takiego robić, to na stoisku w szczecińskim Posejdonie czakał na mnie 1040STFM z Monitorem. A kupiłem A500 ze sklepu z tkaniną (naprzeciw baru Rab)... i wieczorem monitor 1084s w Świecie Dziecka na przeciw Pewexu na pl. Lotników. Bo jakże naturalne było przesiadanie z A800xl na A1040ST ... jak się po latach okazuje ze względu na projektantów jednak wyszło idealnie jako naturalne 8bit Atari do 16 Bit Amiga.
P.S. Dla zdziwionych iż kupiłem w Szczecinie na ul. Krzywoustego A500 w sklepie z "dziewanną" to obok był sklep z "adidasami" w którym oferowano dumnie prezentowaną na wystawie nowość A500plus. Jednak za mało wiedziałem, a słyszałem, że jest jakaś tam forma niekompatybilności i to mnie odstraszyło od tej nowości. Co i miało potem pewien ciekawy skutek w mojej historii , ale to już temat na inną legendę z kanonu XtroAmigaWars :). ważne że w sklepie z materiałami A500 była z legalnej dystrybucji jakiejś firmy na A (chyba Apex) PL gwarancją i tłumaczona instrukcją (pisali PUDEŁKO DIALOGOWE na okienko z komunikatem, czy wyboru pliku oraz SZUFLADA na katalog :) takie to były czasy te '90. Ale w "Misiu" po mięso do kiosku Ruchu, to czemu nie po Amigę do "dziewanny" , czy "adidasa" (tam były i oryginalne i takie z pewnie Chin)
Ostatnia aktualizacja: 08.11.2025 14:47:00 przez xtro