[#31] Re: po instalce GCC

@Grzegorz Kraszewski, post #30

Wersja 2.7.0 na CPU 020

a'propos polskich znaków: uűywam IBrowse z fontami ISO.
Nie wiem co jest powodem errorów.
â ę ë î ď ó ô ú ű
a c e l n o s z z
[#32] Re: po instalce GCC

@Prince, post #31

2.7.0 to prehistoria. Nie lepiej 2.95.3? Na 68k na pewno jest. Co do polskich znaków, to prawdopodobnie masz kombinowane czcionki ISO/APL, a mapę klawiatury w APL i nie zauważasz, że wstawiasz krzaki. Co Twój test jednoznacznie pokazuje.

[#33] Re: po instalce GCC

@Grzegorz Kraszewski, post #32

A ja mam pytanie troszke z innej beczki ale tesh o GCC. chodzi mi mianowicie o to jakiej wersjii GCC uzyc do kompilacji MUI pod AOS3.x, ewentualnie jakie parametry podawac przy kompilacji?? Jak kompiluje dowolny program pod MUI to wywala mi tyle bledow ze az szok. :(
[#34] Re: po instalce GCC

@Maxik, post #33

Ja kompilowałem pod klasykiem przy pomocy 2.95.3. Z tym, że trzeba było własną MUI_NewObject() napisać... Uprzedzając pytania - to było ze 2 latat temu co najmniej i nie pamiętam szczegółów. Teraz działam pod MOS-em.

[#35] Re: po instalce GCC

@Grzegorz Kraszewski, post #34

no ja kompiluje pod tym GCC co jest w pakiecie GCC instaler 1.2 i mi az szkoda oczu na ta ilosc bledow co mi wywala podczas kompilacji. Chyba do kompilacji progsow pod MUI bede uzywal starego ale za to do tego jarego SASC :)
[#36] Re: po instalce GCC

@Maxik, post #35

Pewnie Includy masz niewlasciwe...

[#37] Re: po instalce GCC

@Kaczus, post #36

inckludy mam z pakietu MUI SDK chyba ze jakies inne sa do tego wymagane. jesli sa do tego jakies inne to bylbym wdzieczny za podanie linka do nich :)
[#38] Re: po instalce GCC

@Maxik, post #37

Nie wiem jak stare jest MUI_SDK, ale może się okazać, że includy ma
dlasasa, dla pozostalych kompilatorow nalezy sobie wygenerowac jakims
fd2inline...

[#39] Re: po instalce GCC

@Kaczus, post #38

masz na mysli ten fd2inline co jest w pakiecie gcc?? A nie ma kto czasem includeow do MUI pod klasicka?? :D bylbym dzwieczny :D
[#40] Re: po instalce GCC

@Prince, post #27

Powodem tego komunikatu była biblioteka ixemul v48.0, która niewspółpracuje z gcc 2.7.0.

Przerzuciłbym się na 2.9.3 (na Aminecie nie widziałem), ale to jest jakiś wielki deweloperski moloch, a ja potrzebuję czegoś skromnego, (najlepiej z własnym edytorem) :)
[#41] Re: po instalce GCC

@Prince, post #40

Zakup Goldeda może być dobrym wyjściem, dostajesz edytor i dodatkowo
gcc zintegrowane ze sobą za pomocą pluginów.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem