[#1]
layers.library i coś jeszcze, czyli jak czynić cuda? :]
Pierwsze primo:
Są jakieś perspektywy oszukania layers.library tak, żeby wyrenderowała mi obraz spod mojego okna do jakiegoś mojego rastportu/bitmapy?
Chodzi mi o zrobienie okna o innym kształcie niż prostokąt, albo jakiejś przezroczystości, czy coś w ten deseń. np. zegarek, który jest zawsze na wierzchu, a po ekranie WB maluje mi tylko cyfry (znaczy bez tła, tak, że obraz pomiędzy cyframi jest przezroczysty).
Może np. coś takiego, że layers.library nie czyści za mnie obszaru gdzie znajduje się okno po przesunięciu/zmianie rozmiaru, tylko pozwala mi ręcznie wyrenderować jego zawartość.
A drugie (też primo :D ):
Jak zrobić, żeby "przesuwaczki" w oknach WB odświeżały zawartość okna w czasie rzeczywistym, a nie dopiero po puszczeniu KNOBa? Może jakiś program jest do tego? Próbowałem to metodą hardcore'ową zrobić - podmieniłem falgi propów i IDCMP okna, ale zakończyło się to zwisem :(
I trzecie (już secundo):
funkcja SwapBitsCośtam() - chodzi o tą, która zamienia jakiś obszar z ekranu na to, co mam w swoim rastporcie/bitmapie, a to, co było na ekranie ląduje u mnie w rastporcie.
Jak to ugryźć?