[#1] odpalanie programów skompilowanych w StormGCC4
Mam taki sobie dziwny problem z odpalaniem programów skompilowanych w StormGCC4 (jak kiedyś programowalem w AmigaE to o dziwo miałem to samo). Otóż kiedy chcę odpalić z ikonki taki program pod Dopusem (ikonka jest ustawiona jako Narzędzie), to program się nie uruchamia. Tzn. nic się nie dzieje, niby został uruchomiony (na górnej belce piszę jak wół "Wczytuję program nazwa_programu"), ale zupełnie nic się nie dzieje. Dopiero kiedy zrobię małą partyzantkę i ikonkę ustawie jako Projekt, podepnę pod nią IconX a pod ikonkę ustawię plik tekstowy do odpalenia, ze skryptem typu:
execute nazwa_programu

...to wtedy wszystko jest OK.
Co jednak zrobić, aby nie pierdzielić się z IconX i skryptami ?

Z odpowiedź byłbym bardzo dzwięczny :)
Pozdrawiam!

[#2] Re: odpalanie programów skompilowanych w StormGCC4

@MarX, post #1

standardowy kod startowy dolaczany nie daje obslugi ikon.
Nie wiem jak w wersji 4, ale w wersjach poprzdnich (tudziez w
Maxonach) wystarczy odac:
#define WBWINNAME "con:parametry"
#include

[#3] Re: odpalanie programów skompilowanych w StormGCC4

@Kaczus, post #2

zapomnialbym - jesli nie potrzebujemy konsoli, to 1 linijka jest
zbedna :)

[#4] Re: odpalanie programów skompilowanych w StormGCC4

@Kaczus, post #3

Dodałem #include i dalej to samo

[#5] Re: odpalanie programów skompilowanych w StormGCC4

@MarX, post #4

no to widać coś się zmieniło od tamtych starych czasów... Gdyby nie
debugger to namawiałbym Cię po prostu na zmianę kompilatora na coś
dzisiejszego :)

[#6] Re: odpalanie programów skompilowanych w StormGCC4

@Kaczus, post #5

Poszukam jeszcze trochę i może na coś wpadne (na coś co pomogłoby mi w odpalaniu progsów z ikonki ). W ostateczności pozostaje mordobicie ze skryptami :P. Mimo wszystko dzięki za chęć pomocy. Co do kompilatora to StormGCC4 bardzo mi się podoba, chociaż na pewno z czasem zastanowię się nad zmianą.

Pozdrawiam!

[#7] Re: odpalanie programów skompilowanych w StormGCC4

@MarX, post #6

Zobacz, czy w ustawieniach nie masz mozliwosci wyboru roznych kodow
startowych

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem