[#1] Powrót AmigaE?
Hej

dla zainteresowanych - ciekawy kąsek:

http://amigaworld.net/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=18639&forum=15

autor postanowił zrobić metakompilator - który przetłumaczy wasze źródła na coś bardziej współczesnego. Choć nie generuje to kodu wynikowego, a jedynie źródła do skompilowania czymś innym (np GCC) - to w dalszym ciągu pomysł wydaje mi się całkiem ciekawy :)

Pozdróweczki

[#2] Re: Powrót AmigaE?

@Error, post #1

E,tam - mi jakoś C/C++ bardziej leży...

[#3] Re: Powrót AmigaE?

@koodlaty, post #2

Tak, ale ten program być może ułatwi przepisywanie starych programów pisanych w AmigaE na C.

[#4] Re: Powrót AmigaE?

@Kamul, post #3

Nie wiem dlaczego, ale kojarzy mi się to tylko z tym, że ktoś kto napisał programy w AmigaE dla Amigi chce kontynuować prace na linuksie czy windzie ;) Choć przyznam, że tylko rzuciłem okiem na problem i ekspertem raczej nie jestem ;)

[#5] Re: Powrót AmigaE?

@grxmrx, post #4

Nie no, aż tak źle to chyba nie jest. ;)

Powiem Ci w sekrecie, że swego czasu (może z 10 lat temu) odrobinkę się AmigaE bawiłem i ani myślę mykać pod Linuksa, a już tym bardziej pod Windę. :)
[#6] Re: Powrót AmigaE?

@Error, post #1

O, to programy w E da sie naprawić? ;)

[#7] Re: Powrót AmigaE?

@MinisterQ, post #6

Tak, ale tylko pod warunkiem, że są zepsute. ;)

[#8] Re: Powrót AmigaE?

@Error, post #1

ciekawe czy następca E - PowerD się kiedyś pojawi w pełnej krasie... to byłby powrót AmigaE

Ostatnia modyfikacja: 19.04.06 23:07
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem