[#11]
Re: A może napisać grć :D ?
@Eith,
post #10
Wszelką pomocą co do ondorr, sugestiami, pomysłami, grafikami jestem bardzo zainteresowany!! Sama gra powstaje równolegle obok komiksu Ondorr Drakmo, który rysuję, więc osadzona będzie w tym świecie.
I mam nadzieję, że będzie odjechana na tyle, by odbiegać od tego, co ma nam do zaproponowania cRPG teraz. Jak się już coś pisze od podstaw to powielać nie trzeba wszystkiego :).
Mam wiele pomysłów, bo Ondorr jest moim nastrojowym projektem, także ciekawy system walki, osłanianie kogoś, własne zwierzaki, strategia pozdrowienia/przekupstwa przed walką umożliwiająca spasowanie przeciwnika, etc. Nie będę wymieniał więcej. Pewien czas temu opracowałem system robienia mikstur, gdzie nawet ja jako autor nie do końca wiem co dane kombinacje mogą przynieść (?!), gdyż zrobiłem specjalnie zakręcone mnożniki :). Wszystko na drodze eksperymentu, ale pewnie znaleźli by się z miejsca jacyś znawcy-zielarze :). Zamierzam napisać sobie programik do wyszukiwania z tych ziół najlepszych wyników.
Pochłaniającą częścią jest na pewno grafika, każda lokacja ma 8 kierunków. Wiedziałem, z czym to się będzie wiązało, ale taki pomysł musiałem zrealizować :).