[#1] AHI proste odtworzenie wielu sampli jednocześnie
RRRRRRRRRRRRRRAaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaatttttttttttttttttttuuuuuuuuuuunnnnnnnnnnkkkkkkkkkkuuuuuuuuuuuuu!

Za nic nie mogę zrozumieć jak działa AHI, naczytałem się AutoDoc, całego SDK AHI, i nadal nie rozumiem jak to działa, jeśli jest ktoś, kto wie, niech nie czeka :P i odpowie :D

[#2] Re: AHI proste odtworzenie wielu sampli jednocześnie

@Camelek, post #1

Jest gdzies przyklad w ahi sdk :)
Zawsze mozesz zainitializowac kilka iorequestow a potem :
Beginio(ioreq1);
beginio(ioreq2);

[#3] Re: AHI proste odtworzenie wielu sampli jednocześnie

@AmiChris, post #2

To wyjaśnię co zrobiłem, i co się dzieje :
Ponieważ chciałem tylko odtworzyć dźwięk, to użyłem PlayTest.c, i tak go pozmieniałem, żeby zamiast korzystać z pliku [PlayTest 1 < plik.8svx], robił to samo z funkcji [PlayTest(1, "plik.8svx);].

Gdy już tak zrobiłem, to zauważyłem potrzebę na uruchomienie go w osobnym procesie, gdy i tego się nauczyłem, to przeszedłem do odtworzenia dwóch sampli jednocześnie, no i jest problem :[
Gdy tylko to się stanie, to od razu reset :

Więc teraz mogę sprecyzować trochę moje pytanie :
Ekhem, ponieważ najlepiej ucze się na przykładach, to czy jest ktoś kto może mi pokazać, na super łatwym przykładzie jak to zrobić ? :]

@AmiChris:
Ale w żadnym z przykładów AHI nie ma BeginIO, więc jak tego użyć [plz, tylko jakoś przystępnie :]

[#4] Re: AHI proste odtworzenie wielu sampli jednocześnie

@Camelek, post #3

podaj swoje gg jak masz,wtedy mozemy cos pokombinowac bo tak to ciezko na forum:)

Masz troszke pecha bo ten przyklad uzywa doublebufferingu podczas odgrywania dlatego troszke wiecej klepania jest..

[#5] Re: AHI proste odtworzenie wielu sampli jednocześnie

@Camelek, post #1

Sssssssssoooooooorrrrrrrrrrrrki!
Tera już wiem :P
Nie wybrałem kanałów :P myślałem, że muszę tylko wybrać 'music channel'
Sorki za to :]

Teraz mam kolejny pomysł, zlecę zewnętrznej aplikacji, aby ta odtwarzała moje sample :D

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem