[#1] Kompilator do AMOSPro 2.0
Witam!

Czy moze mi ktos powiedziec w jaki sposob kompiluje sie program napisany w AMOSie do wersji wykonywalnej ? Czyli tak, aby program dal sie uruchomic poza edytorem. Czy potrzebne sa do tego jakies dodatkowe pliki, ew. skąd je mozna sciagnac?

Z gory dzieki za pomoc
Pozdrawiam
MarX

[#2] Re: Kompilator do AMOSPro 2.0

@MarX, post #1

Powinieneś mieć program Compiler_Shell.
[#3] Re: Kompilator do AMOSPro 2.0

@MarX, post #1

Kompiler jest w pliku amosowym, znajdziesz go w Amos_Progs/
Tak jak pisal przedmowca: Compiler_Shell -> musisz go wczytac z poziomu Amos'a i odpalic, wybierasz LIST OF PROGS, dajesz TYPE, np: W.B exec i kompilujesz wybrany plik, juz nie pamietam dokladnie.

Ale osobiscie polecam przynajmniej BlitzBasic2 jezeli oczywiscie zamierzasz pisac jakies programy/gry na Amige stricte classic :).

Ostatnia modyfikacja: 21.08.06 22:02
[#4] Re: Kompilator do AMOSPro 2.0

@BagoZonde, post #3

A mozesz mi podrzucic na maila ten plik (Compiler_Shell)? Bo nie mam go w katalogu z AMOSem. Co do pisania gier/programow w amosie, to nawet nie snuje takich szczytnych planow. Po prostu chce skompilowac prosty programik, zeby chodzil na niedopalonej A600 :)

DzieX za pomoc!
Pozdrawiam
MarX
[#5] Re: Kompilator do AMOSPro 2.0

@MarX, post #4

Kompilator jest osobnym pakietem i sam użycie programu compiler nie wystarczy. Ten program korzysta z dodatkowego liba w katalogu amospro. Innymi słowy należy posiadać całość (2 dyskietki).
[#6] Re: Kompilator do AMOSPro 2.0

@MarX, post #4

To masz jakiegos niekompletnego amosiatka, ja moge sie pochwalic tym, ze kolega przegral mi kiedys caly full AmosPro2.0 i zaluje tego dnia, gdy go od niego dostalem :)

[#7] Re: Kompilator do AMOSPro 2.0

@BagoZonde, post #6

Ale czas leczy rany, na szczęście, i teraz BB2, a później już może C ? :) ... wiem, to nie dla nas, lamerów :)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem