[#13]
Re: [MUI] położenie kursora myszy
@kiero,
post #11
@ AmiChriss
Och boszzz
No właśnie, nie mogłem zaczaić o co ci chodzi z tem menu :D Poza tym, własne klasy, to dla mnie za wyskoko, mam lęk wysikości i słabe płuca :p
Mam nadzieję kiedyś w końcu opanować hooki na tyle, żeby nie musieć zrzynać i dopasowywać dla swoich potrzeb gotowych jakichś przykładów. Nie wiem co jest z tymi hookami że mam z nimi takie kłopoty, pewnie przez używanie pod MOSem VBCC 68k i kompilację pod tenże procek przez zwykłe "vc zrodlo.c -lauto" Ten parametr na końcu podpowiedział mi kiedyś ktoś ze starej sceny, bo bez tego to już w ogóle była porażka. Ale mimo to większość przykładów z MUI3.8 nie da się w ten sposób skompilować. Na ile pamiętam to na klasyku z OS3.1 i tym samym kompilatorem nie miałem tego problemu.
@ kiero
no napisalem ci jak dziala whichobjecy. x/y to wspolzedne w oknie dla ktorych chcesz wyszukac obiekt. obj to obiekt grupy.
Tylko że ja chcę zapytać NAD KTÓRYM OBIEKTEM W TEJ CHWILI ZNAJDUJE SIĘ MOUSE POINTER a nie JAKI OBIEKT ZNAJDUJE SIĘ NA WSPÓŁŻĘDNYCH X,Y, innymi słowy, w którym sklepie w Gliwicach są SDRAMy, a nie czy dostanę SDRAMy w sklepie X w Gliwicach :D
Ale, to już mniej ważne, bo chyba jednak faktycznie MUIA_Window_MouseObject mi wystarczy.