[#1] stare orginalne oprogramowanie
jak ma sie sprawa prawna starego orginalnego oprogramowania do amigi,czy moze je wykorzystywac czy trzeba uzyskac zgode.Mysle o takich programach jak skala,real,delux paint itp ?.

P.S:oczywiscie chodzi mi o kody zrodlowe.

Amiga 1200/AGA/Ram 2 MB Fast 4 MB/Hdd 2,1 GB/M-Tec 68030 33Mhz/Worbench 3.0
[#2] Re: stare orginalne oprogramowanie

@SzaryWilk, post #1

tak samo jak do peceta, znajdziesz mi kody źródłowe windowsa to zrozumiesz
(chociaż pewnie nie zrozumiesz)

ps. rozdawali kody mediapoint ale się spóźnilem :(

[#3] Re: stare orginalne oprogramowanie

@SzaryWilk, post #1

Jeżeli kod źródłowy jakiegoś programu (nieważne jak starego) został publicznie udostępniony to zazwyczaj znaleźć można też adnotację na jakiej licencji, na jakich prawach. Jeżeli jest to np. GPL, to można swobodnie wykorzystywać program i jego źródła zgodnie z zasadami tej licencji (szczegółowe treści każdej licencji można łatwo "wygooglać").
To na jakich prawach wypuszczone zostały źródła jest decyzją autorów danego programu.
[#4] Re: stare orginalne oprogramowanie

@Mario, post #3

kodów na GPL nie można swobodnie wykorzystywać

[#5] Re: stare orginalne oprogramowanie

@Kaczus, post #4

Można je swobodnie wykorzystywać na wszystkie sposoby na jakie pozwala dana licencja - to miałem na myśli w powyższym zdaniu (a nie np. "swobodnie, czyli tak jak się komu chce, kompletnie bez ograniczeń").

Ostatnia modyfikacja: 18.02.07 21:53
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem