[#1] Bootowalne cd w CDTV
Mam problem, na który nijak, nie mogę znaleźć odpowiedzi.
Chodzi o to, co zrobić, co jest potrzebne, żeby na pc wypalić bootowalną płytę ? Mam na celu wrzucenie na nią WB i adf'ów; jako źródło do dump'owania na flopa.
(i w takim wypadku, przydałoby się żebym skompinowal wb, i jakos go [adf] na pc rozkompresowal zeby wypalic..)

Bardzo bym prosil o odpisanie jak do lamera ;p

[#2] Re: Bootowalne cd w CDTV

@-AMIGA-, post #1

A co za problem odpalic CDTV z flopa na ktorym beda odpowiednie programy.
Na CD nagrac interesujace adfy potem je rozpakowywac na dyskietki
[#3] Re: Bootowalne cd w CDTV

@Norbert, post #2

Ja tak robiłem xD

[#4] Re: Bootowalne cd w CDTV

@arti4-92, post #3

to ja sie od razu podlacze - mozna spreparowac jakos tak pliki adf zeby po wypaleniu na cd startowaly jak normalna gra na cdtv?

wszak plyty cd sa teraz znacznie tansze niz dyskietki.
[#5] Re: Bootowalne cd w CDTV

@Norbert, post #2

A jak mam zrobić 'odpowiednią dyskietkę', powiedzmy na czystej Ami ? Pc-tem ?..
Wydaje mi sie ze lepszy pomysl (i tak czy tak na krotsza mete) to wypalanie swoich 'kompilacji' adf na cd+wb z obsluga cd (np. trasndiska i kumpli daje w s-s do ramu) ?
Bo na Ami da sie zrobic taka boot-plytke, ale jak to zrobic na pc mi chodzi ?? ;)

[#6] Re: Bootowalne cd w CDTV

@-AMIGA-, post #5

pod UAE tez da sie zrobic bootowalna plytke dla CDTV i CD32

http://skolman_mws.w.interia.pl/gfx/MakeCD-BootOptions.png

[#7] Re: Bootowalne cd w CDTV

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #6

albo google
http://acdldp.emuunlim.com/bootablecdr.shtml
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem